Športové aktuality
2 min. čítania

Erik Varga zdolal v Lonate 175 strelcov

Erik Varga vyhral v Lonate preteky Svetového pohára v streľbe v disciplíne trap.
Foto
ISSF

Slovenský strelec Erik Varga triumfoval v trape na Svetovom pohári v brokových zbraniach v talianskom Lonate. O jeho prvenstve v štvorčlennom finále rozhodol až rozstrel s Chorvátom Josipom Glasnovičom. Varga si pripísal štvrté individuálne prvenstvo na podujatiach SP.

Štyridsaťpäťročný Erik Varga išiel z dvojdňovej kvalifikácie, v ktorej štartovalo 176 trapistov, do semifinále z tretej pozície, zo 125 terčov v nej netrafil iba päť. V druhej semifinálovej skupine od začiatku dominoval a do finále sa prebojoval z prvej priečky nástrelom 23 z 25 „holubov“, Španiel Adria Martinez Torres na druhej priečke bol za ním až o štyri terče.

Erik Varga je v Lonate úspešný

V štvorčlennom finále Varga z úvodných 20 výstrelov zasiahol 19 pohyblivých terčov a vytvoril si tak najlepšiu pozíciu na víťazstvo. Ako prvý z hry vypadol Brit Matthew John Coward-Holley, ako druhý Španiel Martinez Torres. Olympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016 Josip Glasnovič si parádnym záverom vynútil finálový rozstrel s Vargom, keďže obaja mali bilanciu 31 zásahov z 35 terčov. Glasnovič však zlyhal v rozstrele hneď na prvej položke, dvojnásobný svetový šampión Varga, ktorého koučoval otec Vojtech, ju trafil a tešil sa z celkového víťazstva.

Štvornásobný účastník OH práve na strelnici Concaverde v Lonate získal v roku 2016 svoj druhý a zatiaľ posledný titul majstra sveta.

Zuzana Rehák Štefečeková siedma

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková obsadila v trape na podujatí Svetového pohára v brokových zbraniach v talianskom Lonate 7. miesto. Z kvalifikácie sa prebojovala medzi osmičku najlepších, ale do súbojov o medaily nezasiahla.

Olympijská šampiónka z Tokia obsadila v dvojdňovej kvalifikácii tretiu priečku, keď trafila 116 zo 125 asfaltových „holubov“. Osmička najlepších potom pokračovala v piatok vo dvoch štvorčlenných semifinálových skupinách, Rehák Štefečeková vypadla v druhej z nich hneď ako prvá, z 15 terčov netrafila päť. Nenadviazala tak na marcové prvenstvo v SP v cyperskej Nikózii.

Prvenstvo si v Lonate vybojovala Britka Kirsty Hegartyová.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV