Šport a olympizmus
2 min. čítania

Európske olympijské výbory hľadajú nový termín pre EYOF v Banskej Bystrici

Na určení nového termínu XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže v Banskej Bystrici sa stále pracuje, definitíva padne už čoskoro. Nový dátum hľadajú predstavitelia Európskych olympijských výborov spoločne so zástupcami európskych športových federácií a organizačného výboru.

Pôvodne sa EYOF v Banskej Bystrici mal konať od 25. do 31. júla 2021, po presune olympijských hier v Tokiu o dvanásť mesiacov neskôr na obdobie od 23. júla do 8. augusta 2021 sa dostali obe podujatia do termínovej kolízie. Európske olympijské výbory už začali hľadať nový dátum pre EYOF, stále je však ešte veľmi skoro hovoriť o definitíve. Športové kalendáre sa po prerušení súťaží a pretekov vinou šírenia vírusu SARS-CoV-2 a choroby COVID-19 v týchto týždňoch len začínajú upravovať a dávať dokopy, mnohé podujatia sa presúvajú na nasledujúce mesiace či dokonca aj roky. Svetové hry v neolympijských športoch v Birminghame už napríklad z júla 2021 presunuli na júl 2022, rovnako aj majstrovstvá sveta v atletike v americkom Eugene sa namiesto roka 2021 uskutočnia až v ďalšom. Aj v prípade XVI. Európskeho olympijského festivalu mládeže sa ako najpravdepodobnejší variant ukazuje presun na rok 2022.

„Európske olympijské výboru konzultujú situáciu s európskymi športovými federáciami, ktorých športy sú v programe EYOF a hľadajú najlepšiu možnosť pre nový dátum EYOF. S federáciami máme konštruktívny dialóg a som stopercentne presvedčený, že v roku 2022 bude na Slovensku excelentné podujatie,“ povedal športový riaditeľ Európskych olympijských výborov Peter Brüll.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV