Športové aktuality
Lausanne
2 min. čítania

Exekutíva MOV schválila zmeny niektorých dejísk súťaží OH 2024, aj novú lokalizáciu hlavného tlačového strediska

Ilustračná fotografia.
Foto
Paris 2024/Florian Hulleu

Exekutíva Medzinárodného olympijského výboru (MOV) schválila tento týždeň návrh na presun niektorých dejísk súťaží olympijských hier 2024 v Paríži, ako aj novú lokalizáciu hlavného tlačového centra olympijských hier. Tieto zmeny sú v súlade s pokračujúcim úsilím organizačného výboru OH v Paríži optimalizovať prípravy.

Hlavné tlačové centrum OH 2024 bude v Palais des Congrès. Strelecké súťaže sa budú konať v Châteauroux, existujúcom francúzskom národnom streleckom centre. V North Paris Arena vo Villepinte sa po novom uskutočnia kvalifkačné zápasy v boxe a šermiarska časť súťaží v modernom päťboji.

Exekutíva MOV sa zoznámila aj s aktuálnymi informáciami o prípravách zimných olympijských hier 2026 v Miláne a Cortine d´Ampezzo, ako aj olympijských hier 2028 v Los Angeles. V súvislosti s OH 2028 zaujala informácia, že v Los Angeles sa stále rozširuje mládežnícky športový program PlayLA, ktorého cieľom je zabezpečiť, aby každý mladý človek vo veku od 5 do 17 rokov mal možnosť zapojiť sa do nízkonákladového alebo bezplatného kvalitného športového programu vo svojom okolí.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV