Šport a olympizmus
3 min. čítania

EYOF v Banskej Bystrici? Propagácia regiónu, reštart cestovného ruchu aj lepšia infraštruktúra

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Na niektorých športoviskách už prebehli aj testovacie podujatia v basketbale, džude, cyklistike či v tenise,“ hovorí výkonný riaditeľ organizačného výboru EYOF 2022 Banská Bystrica Peter Hamaj.
Foto
eyof2022.com

Banská Bystrica privíta mladých športovcov z 50 krajín Európy. Letný Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) bude okrem Banskej Bystrice hostiť aj Zvolen, Detva, Slovenská Ľupča či Badín.

EYOF je najväčšie multišportové podujatie, ktoré sa doposiaľ na Slovensku organizovalo. Aj čo sa týka počtu športov, aj zúčastnených športovcov. „Prípravy sú v plnom prúde. Dokončujú sa rekonštrukcie športovísk. Vyhlásili sme niekoľko verejných obstarávaní na dodávku tovarov a služieb. Na niektorých športoviskách už prebehli aj testovacie podujatia v basketbale, džude, cyklistike či v tenise,“ hovorí  výkonný riaditeľ organizačného výboru EYOF 2022 Banská Bystrica Peter Hamaj.

Organizátori musia rátať s tým, že aj v roku 2022 ich zrejme budú trápiť opatrenia týkajúce sa nového koronavírusu. Čerpať dôležité informácie či postupy pri zavádzaní epidemiologických opatrení môžu aj z poznatkov organizátorov nedávnych olympijských hier v Tokiu. Aktuálne začleňujeme do prípravy podujatia covid plány, kde sa inšpirujeme aj opatreniami z OH v Tokiu,“ dodáva Hamaj.

Prínosov takéhoto podujatia je podľa neho niekoľko. Ide hlavne o propagáciu mesta a regiónu v rámci Slovenska a Európy, zvýšenie cestovného ruchu, ako aj jeho reštart po pandemickom období – naplnenie hotelových kapacít a reštaurácií, rozvoj dobrovoľníctva či zlepšenie športovej infraštruktúry v meste a regióne.

  • Ako prebieha výber usporiadateľských krajín na vrcholné podujatia? 
  • Ako sa Japonsko vysporiadalo s unikátnou situáciou preloženia olympijských hier a obmedzeniami pri ich usporiadaní? 
  • Aké sú ďalšie plány organizátorov EYOF Banská Bystrica? 
  • Je správa cesta zaradenia nových olympijských športov a nahrádzanie historických disciplín?
  • Aké nové výzvy čakajú na športový svet?

To, ale aj oveľa viac, sa dozviete počas diskusie Športová cesta Tokio – Peking – Banská Bystrica – Paríž. Tá sa uskutoční na treťom ročníku konferencie SPORT (R)EVOLUTION. Diskutovať budú Jozef Liba (generálny sekretár SOŠV), Peter Hamaj (výkonný riaditeľ organizačného výboru EYOF 2022 BB)  a Martin Doktor (športový riaditeľ Českého olympijského výboru)  .

SPORT (R)EVOLUTION prichádza už po tretíkrát! Uskutoční sa 23. septembra, opäť v online priestore.

Program konferencie sme vyskladali v spolupráci s mnohými športovými odborníkmi, a preto sa v témach nájdu najmä tí, ktorí sa pohybujú v športe a chcú sa o ňom dozvedieť omnoho viac z úst najpovolanejších.

Po náročnom olympijskom roku, v ktorom našu i vašu trpezlivosť stále preveruje pandémia a opatrenia s ňou súvisiace, vám SPORT (R)EVOLUTION prinášame exkluzívne ZADARMO. Stačí sa zaregistrovať na https://www.olympic.sk/sportrevolution

tipos
Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV