Športové aktuality
Peking
2 min. čítania

Farkašová na zimnej paralympiáde vyhrala zjazd

Henrieta Farkašová na trati zjazdu.
Foto
TASE/SPV

Slovenská reprezentantka v lyžovaní Henrieta Farkašová s navádzačom Martinon Motykom získali na zimných paralympijských hrách v Pekingu zlato v sobotňajšom zjazde zrakovo znevýhodnených žien. Ďalšia slovenská reprezentantka, ešte len 16-ročná Alexandra Rexová, skončila štvrtá. Pre Slovensko je to v Pekingu prvá zlatá medaila, pre Farkašovú už trinásta paralympijská, z toho jubilejná desiata zlatá. Víťazka a obhajkyňa zlata z Pjongčangu na druhé miesto odsunula so stratou 2,25 sekundy Číňanku Žu, tretia skončila Britka Knightová (+3,70). Rexová za krajankou zaostala o vyše 5 sekúnd.

"Cítila som napätie na štarte, celú jazdu sa mi chveli nohy. Doteraz sa trasiem. Keď som počula výsledný čas v cieli, tušila som, že by to mohlo stačiť aj na víťazstvo. Po tom všetkom, čo som prežila uplynulé roky to bolo ešte emotívnejšie, než pri zlatom úspechu v Pjongčangu," citoval web Slovenského paralympijského výboru (SPV) víťazku, ktorá na prvú súťaž v paraalpských disciplínach nastupovala v pozícii jednej z hlavných favoritiek. Na margo jubilejnej desiatej zlatej paralympijskej medaily dodala: "Pripomínali mi to viacerí, no vôbec som na to nemyslela. Lyžovanie milujem. Od sedemnástich rokov, keď som s ním začínala, je to láska na prvý pohľad."

Ani v súťaži zrakovo znevýhodnených mužov nemali slovenskí reprezentanti k medailovým stupňom víťazov ďaleko. Miroslav Haraus s navádzačom Marošom Hudíkom skončil štvrtý a Jakub Krako za chrbtom Branislava Brozmana na piatom mieste.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV