Športové aktuality
Peking
1 min. čítania

Farkašová na zimnej paralympiáde získala druhé zlato, vyhrala v kombinácii

Henrieta Farkašová sa teší z víťazstva v kombinácii spolu s navádzačom Michalom Červeňom.
Foto
TASR/SPV

Slovenská reprezentantka v lyžovaní Henrieta Farkašová (s navádzačom Michalom Červeňom) získala na zimných paralympijských hrách v Pekingu zlato v pondelkovej kombinácii zrakovo postihnutých žien. Striebro získala čínska reprezentantka Ta-čching Ču s mankom 0,86 s na víťazku, bronz si vybojovala Britka Menna Fitzpatricková, ktorá stratila 2,59 s. Ďalšia slovenská reprezentantka Alexandra Rexová preteky nedokončila.

"Každá medaila je vzácna, pocit úspechu nezovšednie. O to viac, že teraz prichádza po mojom ťažkom období. Lyže milujem a teším sa, že sa mi opäť darí," povedala po zisku druhého zlata na prebiehajúcich hrách pre Slovenský paralympijský výbor (SPV) Farkašová.

Tridsaťpäťročná lyžiarka triumfovala časom 2:03,39 min. Úvodné super-G zvládla za 1:18,57 min a usadila sa na druhom mieste, tesne za ňou skončila Rexová. V slalome predviedla Farkašová opäť druhú najlepšiu jazdu a vybojovala triumf. Jej krajanka spravila chybu a dobre rozbehnuté preteky nedokončila.

Medailová pozícia v mužskej kombinácii zrakovo postihnutých len tesne ušla po chybe v závere slalomu Jakubovi Krakovi. Slovenský reprezentant obsadil štvrté miesto a na tretieho Brita Neila Simpsona stratil 1,5 sekundy.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV