Športové aktuality
Melbourne
2 min. čítania

Filip Polášek s Chorvátom Dodigom vo finále štvorhry na Australian Open!

Filip Polášek (na podaní) spolu s Ivanom Dodigom postúpili do finále štvorhry na Australian Open.
Foto
TASR/AP

Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom postúpili do finále štvorhry na grandslamovom Australian Open. Vo štvrtkovom semifinále zdolali turnajové dvojky Nikolu Mektiča a Mateho Paviča z Chorvátska 4:6, 6:4, 6:3. O celkový triumf zabojujú proti úspešnejšej dvojici z duelu Jamie Murray, Bruno Soares (V. Brit./Braz.-6) - Rajeev Ram, Joe Salisbury (USA/V. Brit.-5). "Nádherný úspech a určite jedinečný moment pre slovenský mužský tenis. Bolo by neuveriteľné, ak by sa to Filipovi podarilo dotiahnuť do víťazného konca," reagoval na Polášekov úspech bývalý kapitán slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý pre TASR.

Polášek dosiahol životný úspech a stal sa vôbec prvým mužským slovenským grandslamovým finalistom v ére samostatnosti. V ženskej štvorhre sa v Melbourne prebojovala do finále Daniela Hantuchová, ktorá si zahrala o trofej na úvodnom grandslame sezóny v rokoch 2002 a 2009. V roku 2002 triumfovala v miešanej štvorhre spoločne s Kevinom Ullyetom zo Zimbabwe. V roku 2014 sa vo finále dvojhry predstavila aj Dominika Cibulková.

Polášek s Dodigom majú za účasť vo finále istú finančnú prémiu 264.000 amerických dolárov a 1200 bodov do renkingu. "Bolo to moje tretie grandslamové semifinále a prvýkrát som uspel. Som nesmierne šťastný. Bol to výborný zápas, súperi boli vynikajúci a rozhodlo iba pár bodov, takže sa teším, že v náš prospech," uviedol na webe podujatia Polášek.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV