Športové aktuality
2 min. čítania

Finančná kríza môže spomaliť výstavbu olympijskej dediny vo Vancouvri

VANCOUVER 8. októbra (SITA) - Finančná kríza, ktorá v súčasnosti otriasa viacerými krajinami celého sveta, môže spôsobiť problémy aj organizátorom XXI. zimných olympijských hier 2010, ktoré sa uskutočnia v kanadskom Vancouvri. Upozorňuje na to kanadský denník Globe and Mail.

Ťažká finančná situácia môže viesť aj k politickej kríze. Kanadská vláda udelila kredit firme, ktorá má postaviť olympijskú dedinu. Ak to však tá v dôsledku finančnej krízy nebude schopná zrealizovať podľa pôvodne stanoveného rozpočtu, bude musieť prevziať zodpovednosť mesto Vancouver, upozorňuje spomínané periodikum.

Olympijskú dedinu v tomto západokanadskom centre majú postaviť podľa najnovších ekologických technológií. Má v nej byť okolo 1100 apartmánov a dokončená podľa plánu by mala byť v novembri 2009. Po skončení ZOH by sa apartmány mali predávať záujemcom na voľnom trhu.


© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV