Športové aktuality
2 min. čítania

Slováci si z kanadského jazera odvážajú titul majstrov sveta

Majstri sveta 2023 v rybníkovom hokeji - Frosty Shots Bratislava.
Foto
FB Hokejový sen

Hokejisti bratislavského tímu Frosty Shots sa stali v Kanade na zamrznutom jazere Roulston v Plaster Rocku majstrami sveta v rybníkovom hokeji. Na šampionáte sa predstavilo 120 tímov zo 17 krajín, hlavný turnaj hralo 80 mužstiev. Zápasy sa konali na dvadsiatich ihriskách na zamrznutom rybníku.

Tím Frosty Shots sa na šampionáte predstavil tretíkrát, tretíkrát hral vo finále a prvýkrát ho vyhral. V boji o trofej zdolal bývalých šampiónov Captains Náměšť nad Oslavou 6:5. Za Frosty Shots hrali dvaja strieborní medailisti z MS do 18 rokov 2003 Branislav Fábry a Ján Mucha, Lukáš Mucha, Dávid Diškanec a Miroslav Merschitz.

Fináloví súperi z Česka vo štvrťfinále vyradili posledných československých majstrov WinterSportsMania Trenčania 10:8, v semifinále zasa obhajcov prvenstva a celkovo štvornásobných víťazov MS Doiron’s Sport Aces 13:7.

Rybníkový hokej je v Kanade veľmi populárny šport. Podobá sa hokeju, hrá sa však na menšej ploche vo formáte štyri proti štyrom. Rozhodujú predovšetkým technika práce s hokejkou a korčuľovania. Chýbajú brankári, bránka je nižšia ako klasická. Na svetovom šampionáte v Kanade nahrádzajú mantinely snehové kopy.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV