Športové aktuality
Tokio
2 min. čítania

Golfista Rory Sabbatini na OH senzačne strieborný, posledný deň utvoril olympijský rekord ihriska!

Radosť Roryho Sabbatiniho, ktorý v olympijskom golfovom turnaji skončil druhý a postaral sa nečakane o tretiu slovenskú medailu v Tokiu.
Foto
TASR/Michal Svítok

Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini získal na olympijských hrách v Tokiu striebornú medailu. Zlato si vybojoval Američan Xander Schauffele, ktorý uspel o jediný úder. O bronz dodatočne bojovalo sedem hráčov v rozstrele.

Rodákovi z Juhoafrickej republiky Sabbatinimu patrilo po 3. kole až 17. miesto s bilanciou 7 pod par. Svoj najlepší výkon si odložil na záverečné kolo, po ktorom mal bilanciu 17 rán pod par. Víťazný Američan zakončil turnaj s výkonom 18 pod par. Sabbatini v nedeľňajšom 4. kole turnaja utvoril olympijský rekord ihriska v Kasumigaseki so skóre 10 pod par. Pre Slovensko vybojoval premiérový cenný kov v športe, ktorý sa pred piatimi rokmi v Riu de Janeiro vrátil do olympijského programu po 112 rokoch.  

"Ťažko sa tomu verí. Ráno sme si hovorili, že treba ísť do toho bez tlaku, nech sa Rory ide zabaviť. Ani v najdivokejších snoch sa nám nesnívalo, že by to mohlo dopadnúť  takto. Golf je však nevyspytateľný. Vyjde vám jedno kolo a ste v boji o medailu. V sobotu hral podľa mňa Rory lepšie ako v piatok, no mal veľkú smolu. Povedali sme si, že pôjdeme do toho s chladnou hlavou a skúsime aspoň prvú desiatku. Pre nás je to obrovský úspech a zadosťučinenie. Veríme, že sme priniesli Slovensku radosť," tešil sa prezident Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) Rastislav Antala pre RTVS.

Sabbatini získal pre slovenskú výpravu tretí cenný kov. Olympijskou šampiónkou sa vo štvrtok stala aj strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v trape, striebro zaznamenal v piatok vodný slalomár Jakub Grigar v K1.    

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV