Športové aktuality
1 min. čítania

Marek Hamšík a Branislav Koniar si prevzali štátne vyznamenania

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Futbalista Marek Hamšík (vpravo) si preberá štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu, ako aj za mimoriadne šírenie dobrého mena Slovenskej republiky v zahraničí z rúk prezidentky Zuzany Čaputovej (vľavo) počas udeľovania štátnych vyznamenaní v Bratislave v nedeľu 1. januára 2023.
Foto
TASR/PAVOL ZACHAR

Futbalista Marek Hamšík a organizátor a riaditeľ Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach Branislav Koniar si z rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej prevzali štátne vyznamenania pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky.

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky štátne vyznamenania 28 osobnostiam, šiestim z nich in memoriam. Slávnostná ceremónia sa konala na Nový rok v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave.

Marek Hamšík si prevzal Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj SR v oblasti športu, ako aj za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí.

Branislav Koniar získal medailu prezidenta SR za významné zásluhy o rozvoj SR v oblasti športu.

Na ceremoniáli sa zúčastnili predseda Národnej rady SR Boris Kollár, dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger, viacerí poverení ministri a ďalší predstavitelia verejného života. Pozvanie prijali aj český, rakúsky a poľský prezident Miloš Zeman, Alexander van der Bellen a Andrzej Duda, ako aj predsedníčka Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová a ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková.

Štátne vyznamenania - Branislav Koniar a Zuzana Čaputová
Riaditeľ Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach Branislav Koniar (vpravo) si preberá Medailu prezidenta SR za významné zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu z rúk prezidentky Zuzany Čaputovej (vľavo).
Foto
TASR/PAVOL ZACHAR
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV