Športové aktuality
1 min. čítania

Historická medaila pre slovenské veslovanie, získal ju člen JOT

Peter Strečanský získal pre slovenské veslovanie historický bronz.
Foto
SOŠV

Člen Juniorského olympijského tímu Peter Strečanský získal pre slovenské veslovanie historickú medailu z majstrovstiev sveta juniorov. Na šampionáte v talianskom Varese mu po finále skifu jednotlivcov zavesili na krk bronz. Doteraz slovenské veslovanie nezískalo na majstrovstvách sveta juniorov žiadnu medailu.

Peter Strečanský, ktorého Nadácia SOŠV podporuje ako člena Juniorského olympijského tímu, vo finále juniorského skifu finišoval na treťom mieste za domácim Talianom Marcom Pratim a Nemcom Corneliusom Conradom.

Člen VK Sĺňava Piešťany sa zaradil do svetovej juniorskej špičky. Tento rok štartoval aj na majstrovstvách Európy juniorov, v skife finišoval na 7. priečke. Dobrú formu vo Varese ukazoval od rozjázd, štvrťfinále dokonca vyhral.  Zo semifinále postupoval z tretieho miesta.

Strečanský od úvodného medzičasu figuroval na medailových priečkach a bronzovú pozíciu si udržal až do cieľa. Navyše si utvoril nový osobný rekord, ktorý má teraz hodnotu 7:02,12 min.

Peter Strečanský súťaží medzi juniormi iba prvý rok. Skif bol najobsadenejšou disciplínou na MSJ, v tejto kategórii štartovalo 29 pretekárov.

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV