Šport a olympizmus
3 min. čítania

Hlasujte a určte víťaza Ukáž sa!

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru tento rok spustila už šiesty ročník grantového programu Ukáž sa!, v ktorom mladým športovým talentom prerozdelí celkovo 34 000 eur. Dnes sa začala záverečná časť programu – internetové hlasovanie verejnosti, v ktorom sa rozhodne o tom, kto získa najvyšší finančný grant. Do záverečného kola postúpilo 25 finalistov, z toho šestnásť jednotlivcov a deväť športových kolektívov.

Nie je žiadnym tajomstvom, že na sociálnych sieťach sú čoraz aktívnejší aj športovci, ktorým schopnosť zaujať môže priniesť pozornosť verejnosti i zaujímavé ponuky zo strany sponzorov. Úlohou mladých Slovákov preto bolo v predošlých mesiacoch odprezentovať svoj športový talent na Instagrame a vytvoriť aj kreatívny obsah na svojom profile.

„V grantovom programe Ukáž sa! sme sa i tento rok zamerali na vzdelávanie športujúcej mládeže v oblasti gramotnosti na sociálnych sieťach. Pre súťažiacich sme pripravili e-book, ktorý okrem tipov a trikov, ako sa čo najkreatívnejšie odprezentovať na Instagrame, obsahuje aj zásady bezpečnosti na sociálnych sieťach – čo tam pridávať, resp. nepridávať, ako sa vysporiadať s negatívnymi komentármi a podobne,” povedala riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková.

Spomedzi súťažiacich vyberala finalistov správna rada Nadácie SOŠV, ktorej členkou je aj olympijská víťazka z Tokia Zuzana Rehák Štefečeková. Cieľom grantového programu je podporovať mladých talentovaných športovcov s prihliadnutím na ich športové výsledky a zároveň pomôcť pri eliminácii sociálnych rozdielov. Správna rada Nadácie SOŠV pri posudzovaní žiadostí preto významne prihliadala aj na tieto skutočnosti.

„Doteraz sme prerozdelili 286-tisíc eur, ktoré pomohli splniť mnohé športové sny a čoskoro k nim pridáme ďalších 34-tisíc. Veríme, že naša pomoc aspoň sčasti odbremení rodičov, ktorí do športovej prípravy svojich detí investujú nemalé finančné prostriedky,” informovala Zuzana Vodáčková.

 

Rozhodnite o víťazovi Ukáž sa! 2021

Finalisti o čo najvyšší počet hlasov bojujú až do 19. septembra. Verejnosť má možnosť  hlasovať a určiť výsledky prostredníctvom nášho webu. Športovec, ktorý dostane najviac hlasov, získa na od Nadácie SOŠV finančný grant vo výške 4 000 eur. Suma sa postupne bude znižovať. Finalista na 2. mieste si odnesie 3 000 eur a na 3. mieste 2 500 eur. Štvrté až 25. miesto získa grant od 2 250 eur do 500 eur.

HLASOVANIE

FINALISTI UKÁŽ SA!

JEDNOTLIVCI

Patrícia Tajcnárová

boby

Tomáš Tohol

freestyle bmx

Martin Maťko

biatlon, bežecké lyžovanie

Dávid Horeličan

parkour

Hana Čermáková

krasokorčuľovanie

Tereza Nemcová

atletika

Lea Slobodová

športové lezenie

Šimon Dubravík

triatlon

Sophia Polák

zjazdové lyžovanie

Damián Rebro

street workout

Michal Tatarko

zjazdové lyžovanie

Kiara Žabková

tenis

Kristína Svrčková

plávanie, triatlon

Lucia Mikušová

fitness

Ema Zvarová

biatlon

   

Kolektívy

Červená hviezda Košice

vodné pólo

Športová škola karate Bratislava

karate

HMHK bauska, Vranov nad Topľou

hokejbal

Adamovci

biatlon, bežecké lyžovanie

Judo Club Slávia STU

judo

PROefekt team

cyklistika

HK Spiš Indians Levoča

ľadový hokej

Black Tiger Taekwondo Snina

taekwondo

Lollipops by RDS

Ruža girls

tanec

basketbal 3x3

Máte otázku? Opýtajte sa!
[email protected]

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV