Športové aktuality
4 min. čítania

Hlasy laureátov ankety Športovec roka 2008, ktorí boli na slávnostnom vyhlasovaní

BRATISLAVA 18. decembra (SITA) - Hlasy najúspešnejších športovcov a zástupcov najúspešnejších športových kolektívov Slovenska za rok 2008, ktorí sa zúčastnili na slávnostnom vyhlasovaní výsledkov ankety Športovec roka 2008.

JEDNOTLIVCI
Michal Martikán (vodný slalom, 1. miesto): "Bol to pre mňa mimoriadne úspešný rok. Nielen mne, ale celej slovenskej reprezentácii vo vodnom slalome sa podarilo byť najúspešnejšou výpravou na olympijských hrách. Tri zlaté medaily - to je skvelý výsledok. Mne aj mojim kolegom sa darilo nielen na olympiáde, ale aj na Svetových pohároch a majstrovstvách Európy. Bola to sezóna, v ktorej som absolvoval najmenej pretekov, ale všetky sa mi podarilo vyhrať. V roku 1996 som vyhral olympiádu, teraz som k tomu pridal aj dva tituly majstra Európy. Môžem teda povedať, že mám za sebou najúspešnejší rok v kariére."
Elena Kaliská (vodný slalom, 3. miesto): "Bol to určite najmä zo začiatku náročný rok, mimoriadne hektický, ale o to krajší. Náročný bol najmä súboj medzi mnou a Janou na domácej pôde, ale pre mňa víťazný. Zavŕšila som to celé obhajobou zlatej olympijskej medaily a som veľmi rada, že sa mi to podarilo."
Zuzana Štefečeková (streľba, 4. miesto): "Táto anketa, keď sa porovnáva viacero druhov športov, mi pripadá nie celkom objektívna. Čakala som možno trochu iné výsledky, nie však kvôli sebe, ale paralympionikom. Samozrejme som spokojná s tým, čo som v tomto roku dosiahla a vzhľadom na umiestnenie na olympiáde som sa dostala vysoko aj v tejto ankete. Pred Vianocami želám všetkým, aby už prestali kupovať darčeky ako 'šľahnutí', zastavili sa v rýchlom tempe a zapnúť môžu zasa po Novom roku."

Veronika Zuzulová (zj. lyžovanie, 6. miesto): "Bol to pre mňa veľmi úspešný rok, až na ten záver, keď mi nevyšiel úvod do novej sezóny. Bolo to však spojené aj s mojím zranením a tým, že som nemohla toľko odtrénovať, koľko som chcela. Umiestnenie v tejto ankete si veľmi vážim, viem, že bola letná olympiáda a hlasy dostali najmä športovci, ktorí boli na nej úspešní. Víťazstvo by som dopriala Elene Kaliskej a hádzanárom. Všetkým ľuďom želám pekné Vianoce, dúfam, že tie moje také budú a určite nebudem pri štedrovečernom stole myslieť na lyžovanie."
David Musuľbes (zápasenie, 7. miesto): "Vôbec som nepredpokladal, žeby som sa mohol v tejto ankete umiestniť v prvej desiatke. V slovenskom športe je v súčasnosti viacero vynikajúcich jednotlivcov, z ktorých niektorí sú už aj trojnásobní olympijskí víťazi a mnohonásobní majstri sveta alebo Európy. Preto si zaradenie do najlepšej desiatky slovenského športu v tomto roku veľmi vážim a ďakujem všetkým, ktorí takto ocenili moje tohtoročné výsledky, ktoré som za Slovensko dosiahol."
KOLEKTÍVY
Erik Vlček (rýchl. kanoistika, člen víťazného štvorkajaka):
"Je pravda, že za posledných päť rokov sme už trikrát menili zadáka lode, ale to, že stále dosahujeme úspechy, svedčí, že je to pre dobro veci. My chceme, aby sme v lodi vždy sedeli tí najlepší aj v singloch. Ak sa niekomu prestane dariť a objaví sa niekto lepší, bude musieť uvoľniť miesto. My štyria sme ako jedna rodina, ako súrodenci. Všetky úspechy sme dosiahli spolu a verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo."
Richard Riszdorfer (rýchl. kanoistika, člen víťazného štvorkajaka): "Olympijské hry boli pre nás všetkých nádherným zážitkom. Ja som bol v Pekingu už na tretích a môžem povedať, že tieto boli jednoznačne najkrajšie. Možno aj preto, že sme získali doteraz najcennejší kov. Samozrejme, všetci sme snívali o zlate. Tréningy a všetky vystúpenia tomu nasvedčovali, že by to mohlo vyjsť. Či to prebolelo? Ja sa pýtam, čo malo prebolieť. Veď sme dosiahli fantastický výsledok."
Emanuele Zanini (tréner volejbalistov SR, 2. miesto): "Dosiahli sme v tomto roku víťazstvom v Európskej lige veľký úspech pre slovenský šport a vysoko ho radím aj ja osobne. Verím však, že toto je len prvý krok a že v budúcej sezóne nielen že nadviažeme na tento úspešný rok, ale budeme ešte lepší. Na Slovensku je potenciál v športovej oblasti, ľudia si však musia začať veriť, že môžu niečo dokázať a len vierou spojenou s tvrdou robotou sa im to môže podariť."

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Projekt

Máte otázku? Opýtajte sa!
Peter Pašuth

+421 905 347 907
[email protected]

Partneri projektu
ecoinvestment
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV