Športové aktuality
4 min. čítania

Hokejisti Slovenska v druhom zápase na MS podľahli v Košiciach Fínsku 2:4

Momentka zo zápasu Slovensko - Fínsko.
Foto
TASR/Martin Baumann

Košice 11. mája (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v sobotu vo svojom druhom zápase A-skupiny domácich majstrovstiev sveta v Košiciach s Fínskom 2:4. Vyrovnanú partiu rozhodol v prospech "Suomi" hetrikom mladík Kaapo Kakko. Zverenci trénera Craiga Ramsayho majú po úvodnom dvojzápase na konte tri body a pribežne im patrí tretie miesto v tabuľke. V nedeľu majú voľný deň, v pondelok o 20.15 h ich čaká tretí náročný duel za štyri dni s Kanadou. Fíni si po dni voľna zmerajú sily s USA (16.15).


Viacerí hráči skončili po zápase s väčšími či menšími zraneniami. Najhoršie dopadol obranca Marek Ďaloga, ktorý išiel po zásahu pukom do tváre do nemocnice. Druhý bek Erik Černák tiež dostal zásah do tváre, no duel dohral. Útočník Adam Liška mal po zásahu hokejkou do ruky poranené prsty.

Hlasy po zápase (zdroje: TASR, RTVS):


Craig Ramsay, tréner SR: "Ako sme očakávali, Fíni hrali rýchlo, dôrazne a naplno. Majú nádhernú prácu s hokejkami, neustále atakovali puk. Nám trvalo takmer jeden a pol tretiny, aby sme sa dostali do tempa. Myslím si, že keď sa nám to podarilo, hrali sme už veľmi dobre. Na konci druhej tretiny sme dokázali vyrovnať a v tretej sme si vytvorili naozaj dobré šance. Som na chalanov hrdý, ukázali sme, že môžeme hrať s každým."


Erik Černák, obranca, vyhlásený za najlepšieho hráča SR: "Fíni hrali kvalitný hokej, rozumeli si na ľade. Bolo vidieť, že sú zvyknutí na väčšie klzisko. Hrali jednoducho, nevymýšľali, no na to sa my nemôžeme vyhovárať."


Christián Jaroš, obranca SR: "Myslím si, že sme hrali dobrý hokej. Chceli sme vyhrať a hoci sa nám to nepodarilo, tak bolo v našej hre veľa pozitív, ktoré si môžeme vziať do ďalších zápasov."


Martin Fehérváry, obranca SR: "Po dvoch zápasoch máme tri body, čo je určite lepšie ako nula, no aj dnes sme chceli vyhrať. Podali sme dobrý výkon, škoda, že sme to nedotiahli do úspešnejšieho konca."


Martin Marinčin, obranca a autor gólu SR: "Rozhodcovia nám neuznali presilovku, vtedy sme dostali gól na 2:3 a ťažko sa doháňal výsledok. Nemáme sa za čo hanbiť, Fíni hrali veľmi dobre, v minulosti by sme dostali šesť gólov. Fanúšikovia nás hnali dopredu, myslím si, že sme odohrali dobrý zápas."


Ladislav Nagy, útočník SR: "Fíni boli na tom v prvej tretine lepšie korčuliarsky. Pri treťom góle sme prestali hrať, mysleli sme si, že bude faul, škoda takého gólu, mohli sme udrieť z presilovky. Musíme sa z toho poučiť a ideme ďalej, musíme sa pripraviť na Kanadu a najmä lepšie začať."


Tomáš Tatar, útočník SR: "Dostali sme tretí gól, ale myslím si, že sa predtým nezapískalo zakázané uvoľnenie. Ale netreba sa vyhovárať. Dokázali sme fanúšikom, že vieme bojovať za Slovensko. Nemáme sa za čo hanbiť, odohrali sme dva výborné zápasy proti favoritom."


2. zápas A-skupiny: Slovensko - Fínsko 2:4 (1:2, 1:0, 0:2). Góly: 11. Černák (Sekera, Pánik), 40. Marinčin (Studenič, Jaroš) - 15. Lindbohm (Savinainen, Rajala), 17. Kakko (Mikkola, Manninen), 50. Kakko (Mikkola), 60. Kakko (Manninen). Rozhodovali: Nikolic (Rak.), Sidorenko (Biel.) - Jensen (Dán.), McCrank (Kan.), vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7421 divákov. Slovensko: Čiliak - Černák, Sekera, Jaroš, Marinčin, Ďaloga, Fehérváry, Čajkovský, Koch - Pánik, Krištof, Tatar - Studenič, Sukeľ, Nagy - Lantoši, Zigo, Daňo - Liška, Buc, Lunter. Fínsko: Lankinen - Lehtonen, Ohtamaa, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto - Savinainen, Ilomäki, Rajala - Kakko, Manninen, Pesonen - Ojamäki, Tyrvainen, Kiviranta - Anttila, Lammikko, Sallinen

Tabuľka A-skupiny:
      1. Fínsko         2 2 0 0 0 7:3 6
      2. Nemecko        1 1 0 0 0 3:1 3
      3. SLOVENSKO      2 1 0 0 1 6:5 3
      4. Dánsko         1 0 1 0 0 5:4 2
      
      5. Francúzsko     1 0 0 1 0 4:5 1
      6. Veľká Británia 1 0 0 0 1 1:3 0
      7. Kanada         1 0 0 0 1 1:3 0
      8. USA            1 0 0 0 1 1:4 0

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV