Športové aktuality
2 min. čítania

Nela Lopušanová tretia v ankete Hráčka sezóny podľa IIHF

Nela Lopušanová.
Foto
IIHF.COM/CHRIS TANOUYE

Nela Lopušanová obsadila tretie miesto v ankete Hokejistka sezóny 2022/2023 podľa Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). V hlasovaní získala 13,6 percenta. Historicky prvou víťazkou sa stala Američanka Hilary Knightová. Vo štvrtok o tom informoval oficiálny web IIHF.

Lopušanová sa dostala medzi sedmičku kandidátok, ktorú vybrala komisia IIHF. Knightová získala 40,9 percent všetkých hlasov a stala sa jasnou víťazkou. Pred Lopušanovou skončila aj ďalšia Američanka Caroline Harveyová s 18,2 percenta. O víťazke rozhodli svojimi hlasmi zástupcovia médií a pozvaní členovia rodiny IIHF.

„Som poctená, že som sa stala prvou držiteľkou takéhoto prestížneho ocenenia. Na tejto úrovni je veľa talentovaných žien a je mi cťou, že som bola ocenená ako Hráčka roka IIHF,“ povedala Knightová, ktorá s reprezentáciu USA získala zlato na MS v kanadskom Bramptone.

Iba 15-ročná Lopušanová predviedla počas sezóny 2022/2023 naplno svoj talent na MS hokejistiek do 18 rokov vo Švédsku a na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže vo Friuli Venezia Giulia 2023, kde sa najväčšou mierou podieľala na historickom striebre slovenských dievčat. Na MS do 18 rokov sa stala najužitočnejšou hráčkou celého podujatia a zaujala aj svojou prácou s hokejkou. Už pred svojimi pätnástimi narodeninami, ktoré oslávila vo februári, nastupovala v najvyššej ženskej hokejovej súťaži na Slovensku.

Slovenka sa skôr stala držiteľkou Ceny Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch za rok 2023. Prestížne ocenenie si prevzala v Paríži počas 43. seminára Európskych olympijských výborov. Cenu udeľujú každoročne mladým športovcom, ktorí dosiahli veľmi dobré výkony vo svojom športe a zároveň na športoviskách i mimo nich stelesňujú a reprezentujú olympijské hodnoty a myšlienky.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV