Športové aktuality
Video
III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020
4 min. čítania

Hokejistky podľahli v semifinále Japonkám, o bronz si zahrajú proti Švajčiarkam

Slovenské hokejistky dnes vo Vaudoise aréne v semifinálovom zápase podľahli reprezentantkám z Japonska 0:5. Japonský ženský hokej má v rebríčku IIHF už stabilnú pozíciu v prvej desiatke. Figuruje na 6. mieste a nechal za sebou aj Švédsko, Česko či Nemecko. Naše dievčatá v súboji o bronz vyzvú domáce Švajčiarky. 

Japonské hráčky boli na ľade dominantnejšie od prvej chvíle. V prvej tretine poslali na našu brankárku Lauru Medviďovú 12 striel. Slovenky na Fujiiovú v priebehu pätnástich minút vystrelili len raz. Skóre zápasu otvorila v 2. minúte zápasu Japonka Shimomukaiová, v 3. minúte pridala ďalší gól do našej bránky Norová. Po prvej tretine Slovensko prehrávalo s Japonskom 0:2.

Japonky boli v dnešnom zápase dominantnejšie od začiatku zápasu.
Japonky boli v dnešnom zápase dominantnejšie od začiatku zápasu.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Na začiatku druhej tretiny sme boli potrestaní za príliš veľa hráčok na ľadovej ploche. O pár sekúnd sa na trestnú lavicu k Jancsóosovej pridala kapitánka Kapičáková za krosček. Oslabeniu piatich na tri sme sa ubránili. Tretí gól do našej bránky prišiel v 29. minúte a 12. sekunde zápasu, strelila ho Itová. Druhá tretina sa skončila za stavu 3:0 pre Japonsko.

Zápas proti Japonsku sme prehrali 0:5.
Zápas proti Japonsku sme prehrali 0:5.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

V tretej tretine sme boli svedkami početných vylúčení na strane Japonska i Slovenska. Japonky sa v prvej časti tretiny nechali vylúčiť trikrát, no Slovenkám sa nepodarilo využiť ani jednu presilovú hru. Shimomukaiová nám zato nadelila ešte dva góly, ktoré rozhodli o výsledku zápasu. Slovenky boli v poslednej tretine vylúčené dvakrát. Japonky nás za celý zápas prestrieľali v pomere 32:7. Semifinálový zápas na olympijských hrách mládeže v Lausanne sme prehrali 0:5 a v utorok 21. januára o 17:00 hod. nás čaká zápas o bronz proti Švajčiarsku. O zlato sa pobije Japonsko so Švédskom, ktoré v semifinále porazilo Švajčiarsko 2:0.

Japonsko dnes na ľade dominovalo 

Japonky v zápase ukázali, že na III. zimných olympijských hrách mládeže sú v boji o zlatú medailu oprávnene. „Boli o minimálne level vyššie ako my, vo všetkých činnostiach boli rýchlejšie. Pre naše dievčatá je to veľká škola. Mohlo to síce dopadnúť trošku lepšie, verili sme, že strelíme aspoň jeden gól, aby výsledok vyzeral lepšie, no, žiaľ, nepodarilo sa. Verím, že sme si ho odložili na zajtra,” zhodnotila dnešný zápas hlavná trénerka Gabriela Sabolová, ktorá zároveň zdôraznila, že jedným z našich najväčších nedostatkov bola nedôrazná streľba. „Brankárka súperiek v podstate nemala ani jeden zákrok z čistej šance,” dodala.

O bronz proti Švajčiarsku.
O bronz proti Švajčiarsku.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

„Japonky boli stále pred bránkou. Neustále si to mňa nastrelili a dorážali. Chyba nebola ani tak v obrane, no veľa hráčok išlo striedať naraz a kvôli tomu sme dostali aj pár gólov. Na Švajčiarky sa pripravíme, vieme, čo hrajú,” vyjadrila sa k zápasu brankárka Laura Medviďová.  

V súboji o bronz opäť proti Švajčiarsku 

Do súboja o bronz sme sa na predchádzajúcich dvoch zimných olympijských hrách mládeže dostali len raz – pred štyrmi rokmi v Lillehammeri. Zhodou okolností boli našimi súperkami Švajčiarky, ktoré sa nám vtedy poraziť nepodarilo, prehrali sme 2:5 a skončili sme na 4. mieste. Trénerka Gabriela Sabolová verí, že tento rok sa šťastie usmeje na nás a ani po prehratom semifinálovom zápase sa nevzdávame. „Stále hráme o bronz. Dve hráčky už síce majú medaily z turnaja 3x3, no to nie je medaila za Slovensko. Keďže hráme s domácim tímom, zajtra bude určite plný dom. Tešíme sa na atmosféru a verím, že pomôže aj nám,” uviedla trénerka.

Zápas o bronz odohráme zajtra o 17:00 hod. Priamy prenos zo zápasu bude možné sledovať aj na našej stránke. 

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV