Športové aktuality
3 min. čítania

Hokejový kapitán Marek Hrivík bol v šoku zo všetkých udalostí po Pekingu

Marek Hrivík s bronzovou medailou z Pekingu.
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

Kapitán hokejovej reprezentácie na olympijskom turnaji v Pekingu Marek Hrivík má za sebou hektický záver sezóny. Po návrate z Číny zažil oslavy na Slovensku a ponáhľal sa do Švédska, kam prestúpil v závere transferového obdobia z Nižného Novgorodu. Dnes je opäť doma na Slovensku a snaží sa dobehnúť zameškané veci, ktoré nestihol vybaviť počas hokejového ročníka.

Marek Hrivík je po pekinských hrách na Slovensku oveľa známejší ako pred nimi. So spoluhráčmi pobláznil Slovákov, olympijský bronz je aj preňho jeden z vrcholov kariéry.

Hektický záver ročníka

„Mám za sebou hektický záver ročníka. Dostať sa po návrate z Číny späť do tempa bolo poriadne náročné. Veľké reprezentačné turnaje sú väčšinou v závere sezóny a po nich býva dlhšia pauza. Bol som v šoku z toho všetkého, čo sa udialo. Aj by som si prial, aby bolo trocha menej,“ povedal tridsaťročný útočník, ktorý sa spolu s brankárom Patrikom Rybárom stal krstným otcom knižnej pamätnice Peking 2022.

Svoje slová kapitán reprezentácie rozmenil aj na drobné. Z bratislavských osláv sa ponáhľal do Švédska, kde bojoval s Leksandom o účasť v play-off. Tradičný účastník SHL napokon bojoval v predkole vyraďovacej časti, ktoré bolo jeho konečnou. Leksand prehral s Oskarshamnom 1:2 na zápasy. Hrivík v drese Leksandu stihol odohrať 14 stretnutí, v ktorých strelil štyri góly a na ďalšie štyri prihrával.

Dostane Marek Hrivík šancu na reparát?

„Nechcel som prísť do tímu a spôsobiť v ňom rozptýlenie. Bojovali sme o play-off, kam sme sa veľmi chceli dostať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Vyzerá to však tak, že sa do Leksandu vrátim a budem mať šancu dosiahnuť ďalší úspech,“ priznal, kde by mal hrať v budúcej sezóne.

V Leksande pred rokom ovládol kanadské bodovanie SHL a stal sa aj najužitočnejším hokejistom súťaže. Následne zamieril do Torpeda Nižnij Novgorod, kde v 44 stretnutiach nazbieral 23 bodov. Aj neúčasť Torpeda v play-off o Gagarinov pohár pomohla žilinskému odchovancovi k sťahovaniu späť na sever Európy.

V novom ročníku by tam mohol obnoviť spoluprácu aj s reprezentačným kolegom Petrom Cehlárikom. Leksand má podľa švédských médií záujem o angažovanie oboch slovenských útočníkov.

Otázniky nad majstrovstvami sveta

Hrivík sa nezapojí po veľkonočných sviatkoch do úvodného týždňa prípravy na májové majstrovstvá sveta vo Fínsku. Účasť na šampionáte neodmietol, ale o programe na budúce týždne stále uvažuje. S vedením hokejového národného mužstva je v kontakte a komunikujú spolu.

„Len pred zopár dňami som prišiel domov. Potreboval som na chvíľu vypnúť a sústrediť sa na veci, ktoré som nestihol urobiť počas sezóny. Predovšetkým si však chcem po náročných mesiacoch trocha oddýchnuť. Na majstrovstvách sveta by som si rád zahral, ale musím zobrať na vedomie viacero iných faktorov. Mám len jedno telo. V nasledujúcich dňoch musím doladiť niektoré veci a podľa toho sa uvidí, čo bude ďalej,“ povedal Marek Hrivík.

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV