Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Hokejový symbol Vianoc – majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty |  Spotify Apple podcasty RSS 

Vianočné sviatky už tradične spríjemňuje športovým fanúšikom juniorský svetový šampionát. V roku 1999 prežil náš hokej prvú vlnu eufórie, keď tím trénera Jána Filca získal v Kanade bronz. Bol pritom aj hosť aktuálneho podcastu, bývalý útočník Michal Hudec, pre ktorého to bol štart úspešnej kariéry.

Redaktor Stanislav Benčat sa v rozprávaní s niekdajším hráčom bratislavského Slovana, Českých Budějovíc či Banskej Bystrice vrátil najskôr o viac ako dve desaťročia do minulosti.

Hudec spomínal na spanilú jazdu mužstva, ktoré príjemne šokovalo hokejový svet. Na vtedajších hviezdnych spoluhráčov Ladislava Nagya či Mariána Gáboríka, zápasy s Kanadou, súbojom o bronz so Švédskom. Čo ešte Hudec v podcaste prezradil?

Prečo si hokejisti po triumfe v skupine odfarbili vlasy?

Ako trávili v Kanade voľný čas?

Aké to je hrať šampionát počas Vianoc?

Môže uspieť terajšia „dvadsiatka“ a napodobní úspech jeho generácie?

Bude skutočnosť, že turnaj sa hrá v susednom Česku výhodou alebo nevýhodou slovenského tímu?

Michal Hudec je niekdajší hokejový útočník. Na domácej scéne získal štyri tituly v drese bratislavského Slovana. Priazeň fanúšikov si získal svojím prístupom k zápasom, na ľade sa prezentoval ako typický srdciar, bojovník na pohľadanie.

Päť sezón pôsobil v Českých Budějoviciach, v druhej polovici kariéry sa jeho meno spájalo najmä s Banskou Bystricou, kde sa stal ikonou klubu.

V drese seniorskej reprezentácie nastúpil na 40 zápasov, strelil v nich 9 gólov.


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty |  Spotify Apple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV