Športové aktuality
Video
3 min. čítania

Hrdinovia budúcnosti: Eme Kapustovej prirástol biatlon k srdcu od prvej chvíle

Stanislav Krško

Sú mladí, talentovaní a hladní po úspechu. Snívajú o tom, že sa raz postavia na olympijské stupne víťazov. To sú naši Hrdinovia budúcnosti. Jednou z hlavných priorít Slovenského olympijského a športového výboru je aj podpora mládeže. Práve preto existuje projekt Juniorský olympijský tím, ktorého členovia sú elitní mladí reprezentanti v zimných aj letných športoch.

Členom Juniorského olympijského tímu je aj biatlonistka Ema Kapustová. K biatlonu sa dostala vďaka svojej mame. „Prišla za mnou, či sa nechcem ísť pozrieť na biatlonový tréning. Zapáčil sa mi hneď na prvom tréningu a odvtedy som pri ňom zostala a prirástol mi k srdcu,“ hovorí talentovaná športovkyňa, ktorá sa v detstve venovala tenisu.

Raketu však vymenila za pušku a svoje rozhodnutie neľutuje. „Na biatlone ma baví jeho všestrannosť. Sú to dva skĺbené športy, a to ho robí zaujímavým. Na súťažiach sa to preto vie vždy poriadne zamiešať.“

Pre mladú biatlonistku je najcennejší bronz z juniorského šampionátu

Členka Športového klubu Železiarne Podbrezová na seba najskôr upozornila 8. miestom v rýchlostných pretekoch na Zimných olympijských hrách mládeže v Lausanne 2020. O rok neskôr jej na krk zavesili cennú medailu zo svetového šampionátu. Vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km na majstrovstvách sveta juniorov brala bronz. V rakúskom Obertilliachu dokonca predviedla ako jediná spomedzi 99 pretekárok čistú streľbu.

Streľba v biatlone je však zradná, svoje o tom vie aj Ema. „Stalo sa mi aj, že som netrafila štyri terče z piatich, čo bola dosť veľká bieda. Po štvrtom netrafenom terči som nevedela, či mám plakať alebo sa smiať. Posledný tam však padol. Päť ich teda nikdy nezostalo netrafených,“ spomína s úsmevom členka Juniorského olympijského tímu.

Aj vďaka Juniorského olympijskéhmu tímu môže napredovať 

Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV zostavuje z 20 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím.  „Členstvo v Juniorskom olympijskom tíme pre mňa znamená finančnú podporu, ktorá mi dovoľuje nakúpiť si tréningový materiál. Aj vďaka tomu sa môžem zlepšovať. Som rada, že môžem byť členkou JOT, že si ma vybrali a podporujú ma,“ dodáva Kapustová. Juniorský olympijský tím podporuje aj exkluzívny partner Slovenského olympijského tímu TIPOS.

Slovenský olympijský a športový výbor, ktorého exkluzívnym partnerom je spoločnosť Tipos, spolu s Nadáciou SOŠV každoročne zostavuje z 24 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím

Cieľom programu je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry a utvoriť im na to vhodné podmienky.

Podujatia a športovci
Šport

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV