Športové aktuality
Video
3 min. čítania

Hrdinovia budúcnosti: Neposedný Matej Nemčovič si obľúbil gymnastiku

Stanislav Krško

Športového gymnastu Mateja Nemčoviča do telocvične doviedol dedko. Šport plný pohybu ho oslovil a prirástol mu k srdcu. Dnes si už bez športu nevie predstaviť život a verí, že sa v ňom raz predstaví aj pod piatimi kruhmi.

Sú mladí, talentovaní a hladní po úspechu. Snívajú o tom, že sa raz postavia na olympijské stupne víťazov. To sú naši Hrdinovia budúcnosti. Jednou z hlavných priorít Slovenského olympijského a športového výboru je aj podpora mládeže. Práve preto existuje projekt Juniorský olympijský tím, ktorého členovia sú elitní mladí reprezentanti v zimných aj letných športoch.

K športu ho priviedol starý otec

Mateja Nemčoviča ku gymnastike priviedol starý otec. Jeho kamarát ju učil na škole v Šenkviciach, tak mu na jeden z tréningov priviedol aj malého Mateja. Toho tento šport oslovil. „Odmalička som bol neposedný a gymnastika je celá o tom, že sa skáče, behá alebo na niečom visí. Tým si ma chytila,“ hovorí člen Juniorského olympijského tímu. Pri športovej gymnastike zostal doteraz a postupne sa vypracoval medzi domácu juniorskú elitu.

Matej zvyčajne trénuje v petržalskej športovej hale Pengym. „Prídem ráno o ôsmej, zaposilujem si, dám si poriadny strečing a potom zdokonaľujem cviky, ktoré budem neskôr predvádzať na súťažiach,“ opisuje svoj bežný ranný tréning ešte pred školským vyučovaním.

Stres pred pretekmi zmierňuje kolektív

„Z gymnastických náradí mi naviac ide kôň na šírku a najmenej hrazda,“ priznáva talentovaný športovec, ktorý Slovensko reprezentoval aj na Európskom olympijskom festivale mládeže 2019 v azerbajdžanskom Baku.

„Pred pretekmi mám vždy stres, no kolektív mi pomáha ho zmenšovať. Vždy, keď sme niekde, pomáhame si a povzbudzujeme sa,“ hovorí Matej, ktorého v športovej kariére najviac podporujú rodičia, tréner a práve spomínaní kamaráti, s ktorými trénuje.

Vďaka Juniorskému olympijskému tímu je medzi najlepšími

Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV zostavuje z 20 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím. „Členstvo v Juniorskom olympijskom tíme je pre mňa veľká česť. Finančne mi pomáhajú, dávajú mi peniaze na šport, aby som sa mohol rozvíjať a nemusel si všetko platiť sám. Som rád, že môžem byť s tými najlepšími športovcami na Slovensku,“ dodáva Nemčovič. Juniorský olympijský tím podporuje aj exkluzívny partner Slovenského olympijského tímu TIPOS.

Slovenský olympijský a športový výbor, ktorého exkluzívnym partnerom je spoločnosť Tipos, spolu s Nadáciou SOŠV každoročne zostavuje z 20 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím.

Cieľom programu je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry a utvoriť im na to vhodné podmienky.

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV