Športové aktuality
2 min. čítania

Ingrida Suchánková vyhrala ME v karate a naladila sa na Svetové hry

Ingrida Suchánková a Miroslava Kopúňová s medailami z ME v karate a s reprezentačným trénerom Jozefom Poliakom.
Foto
FACEBOOK SZK

Slovensko má po pätnástich rokoch majsterku Európy v karate. Na kontinentálnom šampionáte v tureckom Gaziantepe sa zo zlatej medaily v kumite žien do 61 kg radovala Ingrida Suchánková. Medailovú zbierku Slovenska rozšírili aj strieborná Miroslava Kopúňová a družstvo žien v kumite. 

Ingrida Suchánková nenašla na ME v karate v Gaziantepe premožiteľku a ukázala dobrú formu pred júlovými Svetovými hrami v Birminghame, na ktorých bude jedna z dvanástich slovenských reprezentantov. Dvadsaťdeväťročná karatistka mala v Turecku v prvom kole voľný žreb, v druhom deklasovala 8:0 Belgičanku Nele De Vosovú.

Vo štvrťfinále zvíťazila 4:0 nad Holanďankou Lynn Snelovou a v semifinále zdolala úradujúcu vicemajsterku Európy Ukrajinku Anitu Seroginovú 6:1. Vo finále si tesne poradila s Nemkou Annou Miggouovou 2:1.

Suchánková získala svoje prvé zlato na ME, doteraz boli jej maximom tri individuálne bronzové kovy a bronz z tímovej súťaže z ME 2017 v Izmite. Rovnaký kov vybojovala v kumite do 61 kg aj na MS 2016 v Linzi.

Miroslave Kopúňovej unikol titul majsterky Európy iba tesne. Po voľnom žrebe v 1. kole zdolala Arménku Anitu Makjanovú (3:0), v 3. kole nedala šancu Angele Mojsovskej zo Severného Macedónska (8:0) a v semifinále prešla cez Grékyňu Vasiliki Panetsidouovú (6:0). V sobotnom finále napokon nestačila na Turkyňu Edu Eltemurovú (0:2).

Medaila unikla Tomášovi Kósovi v kumite mužov nad 84 kg. V sobotnom dueli o bronz prehral s Ukrajincom Ryzvanom Talibovom 1:6.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV