Športové aktuality
2 min. čítania

Jakub Grigar získal pre Slovensko prvú medailu v SP 2022

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Jakub Grigar počas svojej jazdy v kanáli v Tacene.
Foto
SLOVENSKÁ KANOISTIKA/JURE LENARČIČ

O prvú tohtoročnú medailu v seriáli Svetového pohára v kanoistike na divokej vode v slovinskom Tacene sa postaral kajakár Jakub Grigar. Strieborný medailista z olympijských hier Tokio 2020 obsadil v 3. kole v slovinskom Tacene v K1 mužov 3. miesto.

Na predmestí Ľubľany zdolali na rieke Sáva Jakuba Grigara len olympijský víťaz z Tokia a jeho veľký súper Jiří Prskavec, ktorý Slováka zdolal o 4,82 sekundy, a Slovinec Martin Srabotnik. Všetci traja medailisti absolvovali finále bez dotyku s bránkou. Naposledy bol slovenský vodný slalomár na medailovom stupni v SP vlani v Markkleebergu, kde vyhral práve Grigar.

Jakub Grigar do finále s odretými ušami

Jakub Grigar
Trio najlepších v C1 mužov na SP vo vodnom slalome v Tacene.
Foto
SLOVENSKÁ KANOISTIKA

Najlepšiemu slovenskému kajakárovi momentálne v hodnotení SP patrí 4. priečka, pred ním sú Prskavec, Peter Kauzer zo Slovinska a ďalší Čech Vít Prindiš.

Grigar sa do finále dostal s odretými ušami z 10. miesta. Do poslednej chvíle čakal na to, či ho niekto nevytlačí z postupovej priečky. „Po semifinále som ani nedúfal, že sa dostanem do  finále, ale napokon to vydalo,“ vyznal sa Jakub pre canoe.sk.

Finále otváral a potom dlho čakal, ako napokon dopadne. Zdalo sa, že napokon skončí štvrtý, ale rozhodcovia víťazovi semifinále Giovannimu De Gennarovi dali za chybný prejazd 14. bránky dodatočne 50-sekundovú penalizáciu a prepadol sa z druhej priečky až na deviatu. Grigar sa tak posunul na konečnú 3. pozíciu.

,,Bolo to hore dole. Raz tretí, raz štvrtý, raz piaty, raz tretí. Ja som len sledoval, ako to dopadne a na nešťastie pre ostatných, ktorí trochu kazili, mi to vyšlo,“ hovoril Lipták po finále.

V kajaku nič nie je zadarmo

Grigar absolvoval posledné medzinárodné preteky pred júlovými majstrovstvami sveta v nemeckom Augsburgu. Slovenskí kanoisti na divokej vode v SP v tejto sezóne obsadili dvakrát štvrté miesto – Zuzana Paňková v Prahe a Matej Beňuš v Krakove.

„Som samozrejme veľmi rád, pretože v kajaku je naozaj náročné umiesťovať sa na top pozíciách a ani dnes to nebolo úplne zadarmo. Dosť som sa bil s vodou a som rád, že som sa pobil dobre a na bronz to dnes stačilo,“ dodal Jakub Grigar.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV