Športové aktuality
2 min. čítania

Víťazku EYOF Renátu Jamrichovú čaká ďalšia veľká skúsenosť

Renáta Jamrichová
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Kapitán slovenského ženského tenisového tímu Matej Lipták nominoval na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej do Glasgowa aj víťazku dvojhry a miešanej štvorhry na Európskom festivale mládeže v Banskej Bystrici Renátu Jamrichovú. Najlepšie ženské tímy sveta sa stretnú v Škótsku od 8. do 13. novembra.

V nominácii do Glasgowa figuruje pätica slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková, Tereza Mihalíková, Renáta Jamrichová. Prekvapením je najmä zaradenie Jamrichovej. Pätnásťročná tenistka predviedla skvelé výkony na EYOF v Banskej Bystrici a minulý týždeň na turnaji EMPIRE Women’s Indoor v Trnave hneď pri svojom prvom štarte medzi ženami postúpila do štvrťfinále a získala 15 bodov do svetového rebríčka WTA.

„Ako piatu hráčku som sa rozhodol nominovať veľký talent slovenského tenisu. Renáta dosahuje výbornú výkonnosť a účasť na finálovom turnaji bude pre ňu cenná skúsenosť. Potrebovali sme do tímu ľaváčku, takže sme trafili dve muchy jednou ranou,“ uviedol Matej Lipták.

Slovenky mali v kvalifikácii Pohára Billie-Jean Kingovej voľný žreb. Austrália, ktorá mala byť ich pôvodný súper, totiž postúpila po suspendácii Ruska a Bieloruska priamo do finálovej skupiny.

Tenistky Slovenska nastúpia v úvodnom zápase na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej 8. novembra o 11.00 SEČ proti Austrálii. O deň neskôr v rovnakom čase ich v druhom dueli B-skupiny čaká Belgicko. Do semifinále postúpia víťazi štyroch trojčlenných skupín.

Vlani v Prahe slovenskému tímu tesne ušiel postup medzi elitné kvarteto. Po prehre 1:2 so Španielskom a víťazstve 2:1 nad USA obsadil v tabuľke druhé miesto za Američankami, ktoré sa dostali do semifinále vďaka lepšiemu pomeru setov.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV