Šport a olympizmus
3 min. čítania

Ján Zachara vyžreboval troch výhercov z výstavy Hokej menom Slovan

Ján Zachara počas návštevy múzea.
Foto
SOŠV/JÁN SÚKUP

Najstarší žijúci slovenský olympijský víťaz Ján Zachara si so záujmom v minulých dňoch pozrel priestory Slovenského olympijského a športového múzea a zároveň vyžreboval ďalších výhercov súťaže k špecializovanej výstave k storočnici hokejového Slovana Bratislava pod názvom Hokej menom Slovan. Ďalší návštevníci môžu spomienkové ceny od Slovana Bratislava získať návštevou expozície počas augusta.

Trojica vyžrebovaných výhercov, ktorí navštívili výstavu Hokej menom Slovan počas júla, získala vstupenky na zápasy tohtotýždňového hokejového Danube Cupu – Memoriálu Jána Staršieho, ktorý je jedným z najlepšie obsadených turnajov v prípravnom letnom období. Na Danube Cupe sa predstavia Slovan Bratislava, Sparta Praha, Lukko Rauma a HC Davos. Turnaj sa uskutoční od štvrtka 18. augusta do nedele 21. augusta.

Ocenenia pre vyžrebovaných majiteľov vstupeniek z výstavy Hokej menom Slovan

2 lístky na zápas Dunajského pohára -  HC Slovan Bratislava - HC Sparta Praha: Lenka TÓTHOVÁ (Bratislava)

2 lístky na zápas Dunajského pohára - HC Slovan Bratislava - HC Davos: Ivana BALIAROVÁ (Kysucké Nové Mesto)

2 lístky na zápas Dunajského pohára - HC Slovan Bratislava - Lukko Rauma: Pavol FUKATSCH (Bratislava).

O ceny aj počas letných mesiacov

Ján Zachara vyžreboval výhercov súťaže k výstave Hokej menom Slovan
Ján Zachara vyžreboval výhercov súťaže k výstave Hokej menom Slovan.
Foto
SOŠV/DIANA KOSOVÁ

Výstava Hokej menom Slovan je otvorená v Stálej expozícii prof. Vladimíra Černušáka aj počas augusta. Návštevníci sa opäť môžu zapojiť do súťaže o ďalšie predmety od deväťnásobného slovenského hokejového majstra, ktorý oslavuje 100 rokov od svojho založenia.

Všetky súťažné lístky budú zároveň zaradené do hlavného žrebovania na konci septembra o dve celosezónne permanentky a zápasový dres HC Slovan Bratislava pre sezónu 2022/2023.

Návštevníci na výstave si môžu pozrieť aj originálne hrané dresy z rôznych období, medaily za umiestnenie vo federálnej lige, hrané hokejky, korčule a iné časti výstroja. Mladých návštevníkov zaujme aj maskot Harvy.

Okrem autentických zbierkových predmetov si návštevníci môžu pozrieť 25 krátkych filmov s unikátnymi archívnymi zábermi z minulosti deväťnásobného slovenského hokejového majstra. Časť sa venuje histórii klubu, časť najslávnejším hráčom a trénerom Slovana. Autorom dokumentov je Stanislav Štefánik.

Otváracie hodiny výstavy Hokej menom Slovan

Výstava Hokej menom Slovan je pre individuálnych návštevníkov Slovenského olympijského a športového múzea v bratislavskom Dome športu na Junáckej 6 otvorená do konca septembra v sobotu, nedeľu a v pondelok od 12.00 do 17.00 h. V utorok, stredu a vo štvrtok od 9.00 do 15.00 h môžu výstavu navštíviť vopred nahlásené organizované skupiny, tábory či športové kluby.

Projekt
Partneri projektu
Nadacia SPP
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV