Šport a olympizmus
3 min. čítania

Je už vaša škola zaregistrovaná do programu OCEP?

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) v spolupráci s organizačným výborom XVI. letného Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici vyzýva základné a stredné školy na Slovensku, aby sa zapojili do Olympijského kultúrneho a vzdelávacieho programu (OCEP).

Program OCEP bude prebiehať v školskom roku 2021/2022 a bude exkluzívnym programom pre vybraných 50 škôl zo Slovenska. Tieto školy získajú počas celého školského roka materiálnu podporu v podobe publikácií a propagačných materiálov, možnosť zúčastniť sa stretnutí so športovcami a olympionikmi, možnosť navštíviť Slovenské olympijské a športové múzeum v Bratislave a omnoho viac.

Tieto školy zároveň dostanú príležitosť stať sa súčasťou podujatia EYOF 2022 v Banskej Bystrici v rámci výstavných pavilónov vo FAN ZÓNE v Parku pod pamätníkom.

OCEP – exkluzívna podpora pre 50 škôl

Materiál: publikácie, vlajky, propagačné predmety, tričká Olympijský deň

Aktivity: návšteva Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave, besedy a stretnutia so športovcami, spoznávanie športov

Médiá: propagácia aktivít školy na webe SOŠV/EYOF 2022 a na sociálnych sieťach

Najaktívnejšia škola v programe OCEP počas celého školského roka 2021/2022 (ž študentov + pedagóg) pocestujú na exkurziu do sídla Medzinárodného olympijského výboru a Olympijského múzea v Lausanne.

Pre účasť v programe OCEP je potrebné, aby sa školy zaregistrovali.

Registračný formulár

Skúsenosti Gymnázia Pierra de Coubertin

Pri príležitosti EYOF 2019 v azerbajdžanskom Baku sa programu OCEP zúčastnili aj študenti Gymnázia Pierra de Coubertin v Piešťanoch. Eva Corticelli, pedagóg gymnázia, ktorá skupinu študentov viedla na margo programu dodáva:

„OCEP je skutočne úžasný program s neobmedzenými možnosťami, ktorý by bola škoda nevyužiť. Rada by som sa Vám preto ešte raz touto cestou poďakovala za možnosť zapojiť sa do programu a preskúmať jeho možnosti. Pre nás všetkých to bol rozhodne nezabudnuteľný zážitok a fantastická skúsenosť.“

Pokiaľ vás program OCEP zaujal, viac o ňom a skúsenostiach študentov piešťanského gymnázia sa môžete dozvedieť z videozáznamu webinára, ktorý sa na túto tému uskutočnil 6. októbra.

Pozri video

Zároveň vám ponúkame videozáznamy aj z ďalších webinárov, kde môžete načerpať množstvo zaujímavých informácií z rôznych oblastí olympijskej výchovy.

Pozri viac

Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV