Šport a olympizmus
3 min. čítania

Jedinečné a nezabudnuteľné, zhodujú sa návštevníci Olympijského festivalu

Silvester Bobko
Olympijský festival v Šamoríne si návštevníci pochvalujú.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Sobotný deň Olympijského festivalu v Šamoríne sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Na bohatý program bolo tentokrát zvedavých množstvo návštevníkov a kapacita festivalu sa zaplnila aj dnes. Nás zaujímal ich názor na celé podujatie, a práve preto sme sa medzi nich vybrali.

Od obeda sa komplex x-bionic® sphere v Šamoríne, kde sa celý festival bude po dobu olympijských hier konať, pomaly zapĺňal. Ratolesti si užívali pobyt na stanoviskách a získavanie pečiatok, aby boli náležite odmenení. „Akurát som boxoval proti môjmu kamarátovi Alexovi, s ktorým sme sem prišli. Dostali sme helmy a rukavice, bola to zábava! Teraz si asi pôjdeme zahrať bedminton,“ nadšene nám povedal 12-ročný Marek, ktorého sme zastihli pri jednom zo stanovísk.

Deti majú na výber široké spektrum možností.
Deti majú na výber široké spektrum možností.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Zábava a relax v jednom

Plné ruky práce majú takisto brigádnici, ktorí sa starajú o bezpečie a férovosť priebehu súťaží na jednotlivých stanoviskách. „Deti to baví a práca s nimi je super. Aj keď som na konci dňa popravde poriadne unavená, užívam si to tu. Okrem iného sa veľa nasmejem, požiadavky najmenších sú občas poriadne zábavné. Niektorí žiadajú odmeny bez vykonania aktivity, iní prídu hneď niekoľkokrát,“ smeje sa Barbora, jedno z dievčat pomáhajúcich pri stanoviskách. Spokojní musia byť predovšetkým tí najzainteresovanejší. Najväčšie nároky majú pritom paradoxne vekovo najnižší. „Asi by tu mohlo byť aj viac vecí, lebo po dvoch hodinách som už obehal skoro všetko, ale inak fajn. Aspoň si oddýchnem. Prídeme ešte s rodičmi, všetci sú tu na nás milí,“ s vážnosťou užívajúc si rozhovor vraví návštevník Paľko.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

Lepšie ako detský kútik

Vek je nepodstatný, svoje si na Olympijskom festivale nájde jednoducho každý. Obrovský areál ponúka množstvo zábavy a občas sa zdá byť problémom stihnúť všetko obehať. „Je to jedinečné podujatie. Úprimne, až toľko sme od toho nečakali. Organizácia je na slušnej úrovni a príchod sem neľutujeme,“ hovorí popri vychutnávaní chladených nápojov Lucia. Za pravdu jej dáva takisto prísediaca babka Júlia: „Syn nám dal na víkend svoje deti a my sme hľadali program, kam ich vziať. Manžel prišiel s týmto a spravili sme dobre. Je to super zážitok, na ktorý len tak nezabudneme. Aj pre nich je to lepšie, ako byť niekde v detskom kútiku.“

Návštevníkom sa naskytá jedinečná možnosť dostať sa k úspešným športovcom.
Návštevníkom sa naskytá jedinečná možnosť dostať sa k úspešným športovcom.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Z blízka i ďaleka

Hostia festivalu prichádzajú do Šamorína prakticky zo všetkých kútov Slovenska – od Bratislavy cez Martin až po Michalovce. „Prišli sme z Banskej Bystrice. Cesta netrvala ani tri hodinky a máme príjemné popoludnie,“ s úsmevom hovorí popri koncerte skupiny Lomnické Čháve návštevníčka Tereza. Napriek návštevníkom z rôznych miest majú prevahu predovšetkým domáci obyvatelia. „Prišli sme pešo. Nebývame ďaleko a nechceli sme si nechať ujsť niečo, čo sa koná v našom meste, preto sme pribehli. Program vyzerá byť zaujímavý aj na ďalšie dni, preto sa v prípade voľna radi zastavíme,“ hlási ďalší divák.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV