Športové aktuality
3 min. čítania

Juniorský olympijský tím zobral Deň Zeme útokom: Aj vďaka nemu je príroda opäť čistejšia

Sánkar Metod Majerčák zbieral odpadky po ceste na Hrebienok.
Foto
Archív Metod Majerčák

Deň Zeme tento rok oslavuje svoje 51. narodeniny. Aj tento rok si 22. apríla pripomíname, že našu planétu je potrebné chrániť. Slovenský olympijský a športový výbor a Doby Hory si tento rok ku Dňu Zeme pripravili ekologickú výzvu.

Deň Zeme je príležitosť pre zdravšiu budúcnosť. Preto sme spolu s projektom Doby Hory vyzvali športovcov z Juniorského olympijského tímu 2021, aby sa zapojil do ochrany životného prostredia. Mladí športovci mali za úlohu zdolať najbližší kopec a po ceste očistiť slovenskú prírodu od odpadkov. A zhostili sa toho naozaj výborne.

Bedmintonistka Tomčová sa o ekológiu zaujíma počas celého roka

Bedmintonistka Natália Tomčová sa rozhodla zdolal vrch Červený breh v Košiciach. „Bola som veľmi rada, že môžem aspoň trošku pomôcť našej prírode a urobiť správnu vec. Odpadu bolo veľmi veľa, prekvapil ma hlavne počet rúšok, ktoré som našla,“ hovorí členka Juniorského olympijského tímu. O ekológiu sa zaujíma nielen na Deň Zeme, ale počas celého roka. „Doma triedime odpad a do školy chodím iba mestskou hromadnou dopravou alebo na bicykli,“ dodáva.

Bedmintonistka Natália Tomčová.
Bedmintonistka Natália Tomčová.
Foto
Archív Natália Tomčová

Sánkar Majerčák našiel po ceste na Hrebienok množstvo odpadu

Sánkar Metod Majerčák sa s kamarátom rozhodli vyčistiť turisticky známu cestu na Hrebienok vo Vysokých Tatrách. „Už v polovici cesty sme mali vrecia takmer plné. Prekvapení sme boli najviac so stavbárskeho lepidla, našli sme však aj šiltovku, detské nohavice, tenisovú loptičku, no hrôza,“ vymenúva. „Je to ale naozaj dobrý pocit z toho, že sme pomohli prírode a aj ľudia po ceste nás chválili. Dohodli sme sa, že pôjdeme zas, aj bez výzvy,“ dodáva slovenský reprezentant.

Sánkar Metod Majerčák.
Sánkar Metod Majerčák.
Foto
Archív Metod Majerčák

Košický les čistila aj tenistka Čisovská

V Košiciach sa počas Dňa Zeme čistilo naplno. K Natálii Tomčovej sa pridala aj tenistka Romana Čisovská. Tá zbierala odpadky v čermeľskom lese. „Mám rada prechádzky a myslím, že by sme nemali nachádzať odpadky, ktoré škodia našej prírode. Na niektorých miestach bolo veľmi čisto, no boli aj miesta kde bolo odpadkov naozaj veľa,“ dodáva Čisovská.

Tenistka Romana Čisovská.
Tenistka Romana Čisovská.
Foto
Archív Romana Čisovská

K výzve SOŠV a Doby hory sa pripojili aj biatlonistka Ema Kapustová a zápasníčka Anna Poláková, ktoré tiež vyzbierali množstvo odpadu zo svojho okolia a skrášlili tak našu prírodu. Ema dokonca pridala aj video zo svojej ekologickej akcie.

Zápasníčka Anna Polláková.
Zápasníčka Anna Polláková.
Foto
Archív Anna Polláková
Biatlonistka Ema Kapustová.
Biatlonistka Ema Kapustová.
Foto
Archív Ema Kapustová

Členov Juniorského olympijského tímu za splnenie výzvy odmenili Doby Hory štartovným na ich podujatí.

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV