Športové aktuality
2 min. čítania

Juraj Sagan sa po zranení kľúčnej kosti sna o olympijskom Tokiu nevzdáva, stále figuruje aj v nominácii

Juraj Sagan.
Foto
TASR/Oliver Ondráš

Zranenie Juraja Sagana zo štvrtkového tréningu skomplikovalo nomináciu Slovenska na cyklistické preteky na Hrách XXXII. olympiády. Slovensko má v cestných pretekoch s hromadným štartom pod horou Fudži možnosť postaviť dvoch pretekárov, jeden z nich sa predstaví aj v časovke.

Na štart pretekov s hromadným štartom sa v sobotu 24. júla postaví Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe. O nominácii trojnásobného majstra sveta vzhľadom na jeho výkonnosť nikto nepochybuje, aj keď mu profil okruhu v Japonsku nebude príliš vyhovovať. Sagan však vie prekvapiť aj na náročnejších tratiach.

Spolu s úradujúcim majstrom Slovenska mal podľa pôvodného zámeru reprezentačného trénera Jána Valacha štartovať Juraj Sagan. Ten mal nastúpiť aj v časovke. Vo štvrtok počas tréningu pred majstrovstvami Slovenska v Bánovciach nad Bebravou však na tréningu na hrádzi pri Žiline spadol a zlomil si pravú kľúčnu kosť.

Po operácii sledoval víťazný boj jeho brata Petra za majstrovským dresom už len v civile. Majster Slovenska z predošlých dvoch rokov Juraj Sagan sa však svojho štartu na olympijských hrách ešte nevzdáva.

„Za niekoľko dní môžem ísť na trenažér. Som zvedavý, akú bolesť budem pociťovať. Do začiatku olympijských hier by som mal byť v poriadku. O dva týždne by som mal štartovať na pretekoch v Rumunsku, aj keď neviem, či v súčasnom stave to bude reálne. Budem ešte komunikovať s tímom a najmä lekármi a o všetkom sa rozhodne podľa toho, ako sa bude zranenie hojiť,“ povedal Juraj Sagan.

Krátko po skončení slovenského šampionátu zasadla komisia cestnej cyklistiky, ktorá mala vyriecť nominačný ortieľ. K Petrovi Saganovi predbežne ako jazdca pre časovku i druhého Slováka v cestných pretekoch podmienečne potvrdila jeho brata Juraja s tým, že Ján Valach bude členov komisie informovať o jeho zdravotnom stave a podľa neho padne definitíva. Prvým náhradníkom je zatiaľ Lukáš Kubiš, druhým Matúš Štoček. Rozhodnutie komisie ešte musí potvrdiť výkonný výbor Slovenského zväzu cyklistiky.

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV