Športové aktuality
3 min. čítania

Juraj Slafkovský prežíva olympijský sen, porovnanie s Jágrom odmieta

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Juraj Slafkovský
Foto
TASR/JAROSLAV NOVÁK

V mixzóne zostáva po zápasoch zo slovenských hokejistov najdlhšie. Najskôr poskytuje rozhovory pre televízne spoločnosti, potom pre rozhlasové a napokon pre píšucích novinárov. Bez problémov komunikuje v angličtine i slovenčine.

O Juraja Slafkovského je zo slovenského tímu po stretnutiach olympijského hokejového turnaja najväčší záujem. Oprávnene. V Pekingu strelil už štyri góly z celkovo ôsmich slovenských. Presadil sa v každom stretnutí základnej skupiny.

Sadli si so spoluhráčmi v útoku

Veľký talent slovenského hokeja púta pozornosť nielen novinárov a fanúšikov, ale predovšetkým skautov NHL. Pred olympijským turnajom mu predpovedali miesto v prvej desiatke draftu NHL. Výkony v Pekingu ho môžu posunúť vyššie a pokojne môže ohroziť historického rekordéra Mariána Gáboríka. Od valentínskeho pondelka štyridsiatnik bol v roku 2000 draftovaný Minnesotou z 3. priečky.

„Ani ja sám tomu neverím, čo sa momentálne deje a ako sa mi darí. Je to však aj zásluha mojich spoluhráčov z útoku, ktorí mi veľa pukov vybojovali vysokým napádaním. Sadli sme si a som rád, že sme naštartovali aj celý tím. Lotyšom sme veľa nedovolili, dali sme góly,“ povedal Slafkovský.

Strelecky sa presadil aj pri výhre 5:2 nad Lotyšskom. V nedeľu si zahral aj v presilovkovej formácii. Predošlými výkonmi si v nej vypýtal miesto. „V presilovke sa mi hralo úžasne. Mať vedľa seba hráčov ako Marek Hrivík a Peter Cehlárik je skvelé,“ poznamenal.

K Jágrovi má ešte ďaleko

Vďaka svojej hokejovej inteligencii i fyzickým parametrom už ako sedemnásťročný zvláda aj ostré mužské súboje. Má výbornú strelu zápästím, vytvára šance pre seba i svojich spoluhráčov. Zlepšil sa aj v hre dozadu a chce byť všestranný útočník. V mnohom pripomína aj českú legendu Jaromíra Jágra.

„Neporovnávajte ma s Jágrom. K nemu mám ešte ďaleko. Aj v päťdesiatke je stále niekde inde ako ja v sedemnástich rokoch,“ skromne poznamenal hokejista, ktorý v drese TPS Turku naskočil do 21 stretnutí fínskej Liigy.

Napriek úspechom v Pekingu chce zostať na zemi. Slovensko čakajú rozhodujúce duely olympijského turnaja. Aj preto nelieta v oblakoch.

„Verím, že som ešte neskončil a celému tímu sa bude ešte dariť. Dôležité stretnutia ešte len prídu a v nich bude každý gól dôležitý,“ doplnil Slafkovský.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV