Športové aktuality
2 min. čítania

Juraj Slafkovský sa môže stať najlepším mladým športovcom Európy

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Juraj Slafkovský sa môže stať najlepším mladým športovcom Európy za rok 2022. Najužitočnejší hokejista olympijského turnaja v Pekingu sa dostal medzi päticu kandidátov na prestížnu Cenu Piotra Nurowského pre najlepšieho európskeho mladého športovca v zimných športoch.

Z pätice finalistov troch vybrali zástupcovia národných olympijských výborov a dvoch nominoval panel expertov Európskych olympijských výborov, ktoré anketu organizujú. Cena Piotra Nurowského sa udeľuje každoročne jednému letnému a jednému zimnému športovcovi.

Juraj Slafkovský má štyroch súperov

Okrem Juraja Slafkovského sa medzi päticu kandidátov na Cenu Piotra Nurowského dostali rakúska zjazdová lyžiarka Victoria Olivierová, slovinská skokanka na lyžiach Nika Prevcová, taliansky rýchlokorčuliar Lorenzo Previtali a nemecký snoubordista Leon Ulbricht.

Osemnásťročný Juraj Slafkovský je z pätice finalistov jediný, ktorý získal medailu na zimných olympijských hrách. V Pekingu 2022 sa navyše stal členom All-Star tímu turnaja, najlepším strelcom, najproduktívnejším i najužitočnejším hráčom. Vo Fínsku sa stal s TPS Turku vicemajstrom krajiny. V súčasnosti reprezentuje Slovensko na majstrovstvách sveta v Helsinkách.

Oslávte s nami počas mája a júna Olympijský deň. Slovenský olympijský a športový výbor využíva Olympijský deň ako príležitosť na to, aby motivoval ľudí k vykonávaniu čo i len tých najjednoduchších aktivít, aby boli viac fyzicky aktívni. Aj malý pohyb sa počíta!

OLYMPIJSKÝ DEŇ

Výsledky oznámia v Skopje

Výsledky 7. ročníka zimnej edície Ceny Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého európskeho športovca oznámia 10. júna po hlasovaní na 51. valnom zhromaždení Európskych olympijských výborov v macedónskom Skopje. Európske olympijské výbory pozvali Juraja Slafkovského a ďalších štyroch finalistov aj na slávnostnú ceremóniu.

Podujatia a športovci
Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV