Športové aktuality
1 min. čítania

Juraj Tužinský sa stal vicemajstrom Európy vo vzduchovej pištoli

(pp, tasr)
Zamyslený Juraj Tužinský pred finále ME vo vzduchovej pištoli v Hamare.
Foto
ESC Shooting

Slovenský strelec Juraj Tužinský sa stal vicemajstrom Európy vo vzduchovej pištoli 60 na 10 metrov. V dramatickom finále prehral s Nemcom Robinom Walterom tesne 15:17.

O novom majstrovi Európy rozhodoval posledný výstrel súťaže. Tužinský sa ukázal v boji o zlato ako veľký bojovník a jeho výkon zdvihol divákov vo finálovej hale zo sedačiek. Po prvých piatich výstreloch prehrával 1:9, po výbornej sérii otočil na 15:11 vo svoj prospech.

Walter zvládol lepšie ďalšie dva výstrely, v ktorých mal Slovák majstrovský mečbal. Rozhodnúť museli záverečné rany. Nemec strelil 9,5, Tužinský 9,3 a o majstrovi Európy bolo rozhodnuté.

Tridsaťsedemročný Juraj Tužinský skompletizoval svoju medailovú zbierku z majstrovstiev Európy. Najcennejší kov získal vlani v Osijeku v rovnakej disciplíne. Bronz pridal na svoje konto ešte v roku 2010 v nórskom Merakeri.

Z kvalifikácie v Hamare postúpil do semifinále z piateho miesta s nástrelom 581 bodov, jeho krajan Pavol Kopp skončil na nepostupovej 54. pozícii. Do finále sa dostal tesne s 41 bodmi, Maďara Tátraiho predstihol o 1,5 bodu.

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV