Športové aktuality
2 min. čítania

Strieborná zo Svetových hier je novou šampiónkou K1 WAKO Pro

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Alexandra Filipová pózuje s majstrovským opaskom.
Foto
INSTAGRAM SZKB

Slovenskej kickboxerke Alexandre Filipovej vyšla odveta za finále na Svetových hrách v neolympijských športoch v Birminghame a po výhre nad Srbou Aleksandrou Krstičovou sa stala profesionálnou majsterkou sveta ženského K1 WAKO Pro do 71 kg.

Alexandra Filipová v polovici júla neúspešne bojovala s Krstičovou vo finále Svetových hier. Napriek vyrovnanému priebehu u všetkých troch bodových rozhodcov prehrala. So Srbkou sa veľmi dobre poznajú, odzápasili už veľa duelov a v Poprade sa stretli o majstrovský opasok organizácie WAKO Pro.

Alexandra Filipová prvýkrát v živote bojovala v stretnutí na päť trojminútových kôl. Výzvu zvládla a v takticky vedenom zápase v rámci galavečera Boj o Tatry napokon vyhrala 3:0 na body. Po súboji už mohla pózovať s majstrovským opaskom.

„Odveta za Birmingham sa podarila. Bála som sa piatich kôl, nevedela som, čo by som mohla očakávať. Napokon po súboji môžem povedať, že ešte jedno by som zvládla. Ktovie, ako to bude deň po zápase. Možno nebudem stáť ani na nohách,“ zasmiala sa spokojná Filipová, ktorá rovnako ako celá kickboxerská komunita sníva o štarte na olympijských hrách 2028 v Los Angeles.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV