Športové aktuality
2 min. čítania

Danka Barteková piatykrát v kariére vyhrala Katar Open

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Danka Barteková s Vanesou Hockovou s medailami po pretekoch Katar Open 2022.
Foto
ARCHÍV (DB)

Slovenské strelkyne Danka Barteková a Vanesa Hocková dominovali v skeete na Katar Open na strelnici v Lusaile. Danka Barteková vyhrala podujatie po piaty raz v kariére, predtým uspela v rokoch 2013, 2017, 2019, 2020.

Barteková s Hockovou boli najlepšie už v kvalifikácii. Vyhrala ju mladšia zo slovenskej skeetarskej dvojice, ktorá dosiahla 119 bodov. Medzinárodne ostrieľanejšia Danka Barteková mala 117 bodov, v posledných troch položkách trafila všetky terče.

V semifinále bola úspešnejšia Hocková so ziskom 27 bodov, Barteková trafila o jeden terč menej. V dramatickom finále už bola presnejšia členka Medzinárodného olympijského výboru a s výsledkom 37:36 o jeden bod zdolala svoju krajanku.

„Boli to náročné preteky, ktoré som nezačala dobre. V prvej položke som trafila 19 z 25 terčov. Mali sme skeet nastavení veľmi rýchlo. Teším sa, že som sa spamätala a v ďalších štyroch položkách zabojovala. Mám radosť aj z toho, že Vanesa zastrieľala fantastické preteky v kvalifikácii i vo finále, v ktorom sme sa vzájomne doťahovali. Obe môžeme byť s výsledkami spokojné. Do Kataru na začiatok sezóny chodím vždy rada. Teraz to bola aj príprava na preteky Svetového pohára, ktoré máme v Katare o mesiac. Dobre sme si všetky zatrénovali a už sa tešíme na ďalšie preteky v Katare o zopár týždňov,“ povedala Danka Barteková.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV