Športové aktuality
3 min. čítania

Komisia SOV pre šport a životné prostredie vyzýva: Upracme si naše športoviská!

Juraj Bobula

   BRATISLAVA (SOV) - Komisia Slovenského olympijského výboru pre šport a životné prostredie vydala k blížiacemu sa Dňa Zeme (22. apríla) výzvu “Upracme si naše športoviská!”

   Deň Zeme je v modernom ponímaní ekologicky motivovaný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia a rozvíjaní diskusie o možných riešeniach súvisiacich problémov.

   K tohtoročnému Dňu Zeme Ministerstvo životného prostredia SR vyzvalo rôzne organizácie a školy, aby sa zapojili do environmentálnej akcie „Upracme si Slovensko“. Táto výzva by mala inšpirovať aj nás. O to viac, že onedlho sa u nás začínajú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Našu krajinu navštívia nielen vynikajúci hokejisti, ale aj množstvo hokejových fanúšikov z rôznych krajín sveta. Zavítajú nielen do Bratislavy a Košíc, ale viacerí budú prechádzať celým Slovenskom. Ich pohľady sa uprú nielen na hokejové štadióny v Bratislave a Košiciach, ale aj na iné športové areály. Podľa hesla: “Mysli globálne – konaj lokálne” komisia SOV pre šport a životné prostredie vyzýva - Upracme si naše športoviská! Prispejeme tak k zlepšeniu ich stavu našich športovísk a zároveň k vytvoreniu príjemných pocitov športovcov a fanúšikov z návštevy Slovenska.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV