Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Kondičný tréner Hopjak: Žil pre CrossFit, dnes ho kritizuje

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

„Jeden cvik alebo pohyb dajte vykonať 10 rôznym ľuďom a každý ho urobí úplný inak. Pohybové návyky máme zabudované inak. Napríklad drep. Niekto ho urobí cez výrazný predklon, ďalší ho spraví stopercentný, iný spája kolená k sebe, ďalší zdvihne päty. Tieto pohybové návyky si ako tréner všímam a pýtam sa, prečo to tak je.“

Aj vďaka nemu spoznali športoví nadšenci v Bratislave CrossFit. Kondičný tréner Dominik Hopjak sa venoval tomuto odvetviu niekoľko rokov, dnes nemá problém crossfit aj kritizovať a v tréningovom procese sa venuje iným metódam.

Jeho služby využívajú športovci aj známe osobnosti, individuálny prístup má však ku každému rovnaký. Počas jesene sa podelil so svojimi myšlienkami aj s návštevníkmi jedinečnej športovej konferencie SPORT (R)EVOLUTION. Náš redaktor Stanislav Benčat vyspovedal v ďalšom dieli Olympijského podcastu práve Dominika Hopjaka. Čo všetko v podcaste nájdete?

Ako si spomína Hopjak na začiatky CrossFitu v Bratislave?

Prečo skončil s odvetvím, ktorému sa venoval niekoľko rokov?

Aké cviky odporúča?

Kde vidí problémy s cvičením u detí v školskom veku?

Prečo raz do týždňa neje 24 hodín?

DOMINIK HOPJAK (32)

Kondičný tréner a pohybový terapeut. Študoval na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave. V roku 2011 založil CrossFit gym, niekoľko rokov v ňom aj trénoval. Momentálne sa venuje vlastnému projektu YA ATHLETICS. Vo voľnom čase sa venuje sa behu, ultramaratónom, bicyklovaniu či triatlonu.


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV