Športové aktuality
2 min. čítania

Koordinačná komisia mala po návšteve Vancouru na dejisko ZOH 2010 iba slová chvály

Na ZOH 2010 vo Vancouvri divak za muzske hokejove finale zaplati v priemere 790 dolarov

VANCOUVER 24. októbra (SITA, AFP) - Pozitívna správa prišla od koordinačnej komisie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) pre zimné olympijské hry vo Vancouveri 2010 po siedmej návšteve jej členov v kanadskom dejisku. "Hoci je naše hodnotenie mimoriadne priaznivé, nesmieme poľaviť na pozornosti a podľahnúť prílišnému uspokojeniu, pretože ešte stále ide o veľkú organizátorskú výzvu," reagoval šéf usporiadateľov John Furlong.

Predseda koordinačnej komisie a prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel nepochybuje o tom, že Kanaďania budú s prípravami hotoví načas. "Som presvedčený, že Vancouver 2010 nastaví latku kvality pre zimné olympijské hry veľmi vysoko. Naši kanadskí priatelia si priviezli z Pekingu veľa pozitívnych podnetov. Na ich úsilí sa to určite prejaví," povedal Fasel a konštatoval, že organizátori sú práve vo fáze plánovania konkrétnej podoby zamestnaneckého a dobrovoľníckeho štábu a riešenia dopravy. "Ak to zvládnu rýchlo, mohli by byť v dobrej pozícii, aby boli do konca budúceho roka hotoví," myslí si Fasel, ktorého podobne ako jeho kolegov uchvátilo najmä lyžiarske stredisko vo Whistleri: "Všetky dejiská súťaží sú veľkolepé."

Najbližšie zavíta koordinačná komisia do západnej Kanady koncom marca 2009.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV