Šport a olympizmus
2 min. čítania

Košický klub Mladosť zavŕšil fair play hetrik

Zuzana Wisterová

Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru v spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom využívajú od roku 2018 celoslovenské finále Detského Davis Cupu a Fed Cupu na spájanie športového majstrovstva detí do 10 rokov a ich prístupu fair play v športe. Okrem víťazných trofejí a medailí sa v NTC cez prvý októbrový víkend hralo aj o ocenenie fair play.

Druhý októbrový deň tohto roka si v reprezentačnej tenisovej aréne prevzali ocenenie z rúk dvoch športových legiend - predsedníčky Klubu fair play SOŠV Kataríny Ráczovej a prezidenta STZ Miloslava Mečířa – tímy dievčat TK Mladosť Košice a chlapcov TK ŠTK Šamorín.

,,Pre nás je to už tretí diplom fair play z tohto podujatia,“ pripomenula kapitánka Mladosti Košice Monika Martinková. Svedčí to o tom, že v košickom klube, ktorý založili a vedú Jedinákovci, popri tenise učia aj to, čo je v športe nevyhnutné – úctu k súperovi a čestný prístup k hre. ,,Máme stovku detí v klube, často postavíme toľko tímov, že v súťažiach hrávame aj proti sebe,“ s úsmevom popisovala situáciu v Mladosti Eva Jedináková, spomedzi trénerov výrazná účastníčka celoslovenského finále, ktorá tradične sprevádza ,,svoje“ deti do Bratislavy.

Na celoslovenskom finále hrá po 12 najlepších chlapčenských a dievčenských tímov. Od vzniku sa do projektu zapojilo vyše 21-tisíc detí. Na 17. ročníku podujatia boli najúspešnejší chlapci TK Slávia STU Bratislava a dievčatá TK Sparta Považská Bystrica.

Kto získal ocenenie fair play na Detskom Davis Cupe a Fed Cupe 2018 - 2022
TK Mladosť Košice (dievčatá 2018, 2019, 2022)
TK Banská Bystrica (chlapci 2018, 2019)
TK Slovan Bratislava (dievčatá 2018)
TC Play Tennis Malinovo (dievčatá 2019)
TK ŠTK Šamorín (chlapci 2022)

Ocenenia Klubu fair play SOŠV za rok 2022

Pripomíname, že aj tento rok KFP SOŠV vyzval na predkladanie návrhov na ocenenie KFP SOŠV. Svoje návrhy môžete posielať do 14. októbra 2022.

Viac informácií

Zároveň vyzýva do 14. októbra 2022 na predloženie návrhov do súťaže Šport je šanca.

Viac informácií

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV