Šport a olympizmus
2 min. čítania

Krajské kolá OLOV 2022/2023 odštartovali v Trenčíne a Leviciach

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč
Foto
SOŠV/Andrej Galica

Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) 2022/2023 má za sebou prvé dve krajské kolá, ktoré sa uskutočnili v Trenčíne a Leviciach. Podujatia prebehli s podporou Ministerstva školstva, vedy výskumu a športu SR a partnerov SOŠV, spoločností Tipos a Allianz. OLOV je zároveň zaradený do A-kategórie systému súťaží „Školský šport“.

Oproti predchádzajúcim ročníkom OLOV došlo tento rok k niekoľkým zmenám. Na podujatiach sa už zúčastňujú osemčlenné tímy žiakov 6., 7., 8. aj 9. ročníkov základných škôl. Zmeny sa dotkli aj prekážkovej dráhy, ktorú žiaci musia absolvovať. Pre súťažiacich boli pripravené dve verzie dráhy s rôznym stupňom obťažnosti, zvlášť pre mladších žiakov 6. a 7. ročníkov a zvlášť pre starších žiakov 8. a 9. ročníkov. Školské tímy absolvovali súťaž štafetovým spôsobom.

V Trenčíne sa krajské kolo uskutočnilo 13. marca 2023 v športovej hale miestnej Strednej športovej školy. Celkovo sa na ňom zúčastnilo 168 súťažiacich z 21 škôl. Podujatie prebehlo aj s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V Nitrianskom samosprávnom kraji sa krajské kolo uskutočnilo 14. marca 2023 v mestskej športovej hale v Leviciach za účasti 240 súťažiacich z 30 škôl.

Nižšie uvádzame výsledky za obe krajské kolá. Družstvá na prvom mieste postupujú do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční v júni 2023 v x-bionic sphere v Šamoríne.

Výsledky krajského kola OLOV 2022/2023 v Trenčianskom samosprávnom kraji

1. miesto Základná škola s MŠ Školská, Bojnice (postup do celoslovenského finále)

2. miesto Základná škola s MŠ Pavla Demitru, Dubnica nad Váhom

3. miesto Základná škola s MŠ Lazany

Výsledky krajského kola OLOV 2022/2023 v Nitrianskom samosprávnom kraji

1. miesto Základná škola J. Hollého, Topoľčany (postup do celoslovenského finále)

2. miesto Základná škola s MŠ Sídlisko Lúky 1226, Vráble

3. miesto Základná škola Adyho 6, Štúrovo

Fotogalérie z krajských kôl OLOV 2022/2023

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV