Športové aktuality
3 min. čítania

Kristián Pospíšil a Tomáš Jurčo sú radi, že stihli ceremoniál

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Slovenská výprava v hľadisku počas otváracieho ceremoniálu ZOH v Pekingu.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

Útočníci Kristián Pospíšil a Tomáš Jurčo spolu s obrancom Samuelom Kňažkom absolvovali v sobotu prvý tréning po prílete do tréningu. Na piatkovom chýbali, keďže čakali na výsledky testov na koronavírus.

Ich prvé testy po prílete totiž vykázali pozitivitu, preto v Olympijskej dedine v Pekingu absolvovali ďalšie dva. Oba vyšli negatívne, vďaka čomu mohli opustiť izoláciu a pripojiť sa k tímu. Boli v nej necelých 24 hodín.

Všetci verili, že pozitivita je falošná

„Pravdupovediac, bol som aj nervózny, aj keď som neveril, že som pozitívny. Približne tri týždne dozadu som mal koronavírus, potom som absolvoval asi šesť negatívnych testov a po prílete som opäť vykázal pozitivitu. Neviem, či ten test ešte niečo zachytil z predchádzajúcej choroby,“ hovoril Kristián Pospíšil.

V podobnom duchu sa vyjadroval aj Tomáš Jurčo. Všetci traja hokejisti verili, že dostali len falošné správy. „Zostal som prekvapený, že ma testovali pozitívne, keďže mi nič nebolo. Veril som, že ide o omyl. Našťastie všetko dobre dopadlo a stihol som aj ceremoniál. Dúfam, že všetci vydržíme počas celého turnaja negatívni,“ tvrdil Jurčo.

Ceremoniál hokejistov nadchol

Vďaka negatívnym výsledkom stihli Jurčo, Pospíšil i Kňažko aj otvárací ceremoniál na štadióne vo Vtáčom mieste. Aj keď ísť nemuseli, možnosť zúčastniť sa a reprezentovať Slovensko si nenechali ujsť.

Slovenská výprava nastupuje na otvárací ceremoniál ZOH v Pekingu
Slovenská výprava nastupuje na otvárací ceremoniál ZOH v Pekingu.
Foto
SOŠV/JAKUB SÚKUP

„Ceremoniál bol nádherný. Každý športovec by ho raz chcel zažiť na vlastnej koži. Všetci sme si ho užili. Bola síce zima, ale zvládli sme ju aj vďaka nadšeniu z toho, čo sme videli a zažili,“ popisoval Pospíšil.

Tomáš Jurčo síce hral na zimných olympijských hrách 2014 v Soči, ale vtedy pricestoval do Ruska zo zámoria až po otváracom ceremoniáli. Teraz je rád, že sa mu naskytla možnosť zúčastniť sa na tejto slávnosti.

„Nezabudnuteľné momenty. Do posledných sekúnd to vyzeralo, že ich nestihnem rovnako ako v Soči. Napokon sa všetko dalo do poriadku a prežil som skvelý zážitok. Bolo skvelé vidieť športovcov, ako sa tešia, ľudia im tlieskajú. Chvíľu som mal aj zimomriavky. Nepatrím síce medzi extrémne emočne založených ľudí, nerozplačem sa pri filme, ale tentoraz som sa zimomriavkam nevyhol. Bol to skvelý pocit oslavovať šport a jednotu pred celým svetom,“ vyjadril sa útočník kazašského účastníka KHL Barys Nur-Sultan.

Páčili sa mu viaceré sekvencie ceremoniálu, najmä prezentácia legiend čínskeho športu či reakcia publika pri nástupe domáceho tímu.

Kristián Pospíšil patril medzi športovcov, ktorí nemali v ruke fotoaparáty, kamery či mobily, poctivo mával divákom vo Vtáčom hniezde. „Povedal som spoluhráčom, nech natáčajú tieto momenty, ja som si ich chcel užiť. V mobile nemám nič, ale od spoluhráčov si vypýtam fotografie a videá,“ doplnil 25-ročný rodák zo Zvolena.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV