Športové aktuality
2 min. čítania

Križko s ďalším zlatom na Svetových armádnych hrách, tentoraz na 50 m znak

   HAJDARÁBAD 19. októbra (SITA) - Slovenský plavec Ľuboš Križko v piatok získal na 4. Svetových armádnych hrách v indickom Hajdarábade svoju druhu zlatú medailu a celkovo tretiu z tejto špecifickej súťaže. Zverenec Jiřího Waltera v popoludňajšom finále na 50 m znak ako obhajca prvenstva potvrdil dominanciu z dopoludnia a triumfoval časom 26,08 suverénne o 6 desatín sekundy pred Grékom Aresteidisom Grigoriadisom, majstrom sveta na tejto trati z Montrealu 2005. Bronz si za zhodný výkon 26,86 rozdelili Ukrajinec Andrij Olejnyk a Rakúšan Oliver Schmich, štvrtý a šiesty na dvojnásobnej trati.
   "Ráno som mal vo vode super pocit a záverečných približne desať metrov som vypustil. Podľa toho som si pred finále trúfal na slovenský rekord, ale asi som sa napokon až príliš 'nahecoval'. Nebolo to optimálne, najmä na druhej dvadsaťpäťke. Celkovo som však s vystúpením v Hajdarábade veľmi spokojný. Tuším rezervy a myslím si, že môžem plávať oveľa rýchlejšie. Raz to určite príde," uviedol pre agentúru SITA Ľuboš Križko.
    Dvadsaťosemročný odchovanec trenčianskeho plávania sa v bazéne Gachibowli Stadium zlepšil o tri stotinky sekundy oproti rozplavbe a nadviazal na svoj štyri roky starý úspech na neolympijskej trati z talianskej Catanie. Vtedy predviedol 26,27, čo by tomuto bronzovému medailistovi z ME 2006 v krátkom bazéne v Helsinkách stačilo na triumf aj teraz. Čatár Križko je jediným slovenským plavcom účinkujúcim na Military World Games v 6,5-miliónovom Hajdarábade, hlavnom meste spolkového štátu Ándhrapradéš.
   Člen banskobystrickej Dukly piatkovým výkonom na 50 m znak opäť splnil A-limit (26,42) na marcové ME 2008 v 50-metrovom bazéne v holandskom Eindhovene. Za vlastným slovenským rekordom z minulého roka zaostal o 26 stotín.
© 2007, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV