Športové aktuality
4 min. čítania

Kto napodobní minuloročných víťazov? V Ukáž sa! majú šancu zažiariť aj športové kolektívy

Šiesty ročník grantového programu Nadácie SOŠV Ukáž sa! nie je určený len pre jednotlivcov. Zapojiť sa do neho môžu aj športové kolektívy od 13 do 18 rokov. A ktovie, možno sa práve im podarí zopakovať minuloročné víťazné ťaženie Tisovského spolku aktívneho pohybu a vitality. Tí vďaka výhre v Ukáž sa! dostali grant vo výške 3 000 eur.

Tento rok bude projekt Ukáž sa! opäť iný ako v minulosti. Počas dvoch letných týždňov budú súťažiaci svoj Instagram zapĺňať kreatívnymi „storkami”, videami, „reelsmi” či fotografiami. Avšak pozor! Jeden týždeň budú svojim „followerom” ukazovať, že šport ich skutočne baví a je ich vášňou. Druhý týždeň sa z nich stanú praví fanúšikovia našich olympionikov, ktorí v tom čase budú súťažiť na olympijských hrách v Tokiu.

Prihlasovanie do  grantového programu Ukáž sa! ti zaberie len pár minút. Vyplníš formulár a vyberieš si konkrétne dva prázdninové týždne, počas ktorých budeš súťažiť. Prihlásiť sa môžu jednotlivci a mládežnícke (juniorské) športové tímy a kolektívy do 4. júla 2021! 

Chcem sa prihlásiť!

Minuloročné Ukáž sa! ovládol športový kolektív z Tisovca

Šancu dostať sa do finálovej 25-ky súťažiacich majú aj športové kolektívy. Minulý rok sa jednému dokonca podarilo vyhrať hlasovanie a zabezpečiť si tak ten najväčší možný grant. 

„Projekt Ukáž sa vnímame ako veľmi dobrú skúsenosť a možnosť zviditeľniť sa. Človek sa tiež naučí, ako pracovať so sociálnymi sieťami. Mladí ľudia dnes žijú na Instagrame a Facebooku, keď chceme, aby športovali, musíme ich vedieť osloviť aj touto formou. Projekt Ukáž sa! je výborný nastroj, ako to dosiahnuť,“ hovoria víťazi predchádzajúceho ročníku z Tisovského spolku aktívneho pohybu a vitality.

V minulosti prerobili rozpadnutý sklad na telocvičňu, kde sa teraz venujú rôznym športom. Víťazný grant 3 000 eur im preto padol vhod na nákup nového vybavenia pre mladých športovcov. „Finančný grant sme použili na vybavenie našej telocvične, v ktorej pravidelne trénujeme. Všetkým chceme odkázať, nech do toho určite idú, nemajú čo stratiť a určite sa veľa naučia,“ odkazujú.

Deti sa chcú hýbať, len to v ich očiach musí byť cool, myslia si víťazi Ukáž sa!
Deti sa chcú hýbať, len to v ich očiach musí byť cool, myslia si víťazi Ukáž sa!

Florbalistky odbremenili rodičov od výdavkov

V roku 2019 boli finalistami Ukáž sa! aj florbalistky z Rimavskej Soboty. V meste nemali vybudovanú dostatočnú športovú halu a za tréningami museli dochádzať do okolitých miest. Grantový program Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Ukáž sa! im pomohol pokryť aspoň časť výdavkov. „Peniaze nám pomohli zabezpečiť pre deti lepší tréningový proces. Ukázalo sa, že ak sú v športe aspoň nejaké financie, oveľa ľahšie sa budujú dobré podmienky pre športovcov a ľudí to potom aj viac baví. Vďaka podpore z Ukáž sa! sa nám podarilo trochu odbremeniť rodičov, nakúpiť pomôcky, ktoré zefektívnili tréningový proces, zabezpečili sme tréningy vo vyhovujúcej hale. Obliekli sme decká a vrhli sa do súťaží, v ktorých sa nám darí dosahovať dobré výsledky,” dodávajú zástupcovia klubu.

Hráčky FBC Slovan Rimavská Sobota.
Hráčky FBC Slovan Rimavská Sobota.
Foto
Archív FBC Slovan Rimavská Sobota

O grantovom Programe Ukáž sa!

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru odštartovala už 6. ročník grantového programu Ukáž sa! V tomto roku je pre budúce športové hviezdy (jednotlivcov a mládežnícke / juniorské športové kolektívy) od 13 do 18 rokov vyčlenených 34 000 eur. Cieľom programu je podporiť mladých talentovaných športovcov s prihliadnutím na ich športové výsledky a elimináciu sociálnych rozdielov. Doteraz bolo prerozdelených 286 000 €, ktoré pomohli k splneniu mnohých športových snov.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV