Šport a olympizmus
2 min. čítania

Letný tábor Šporťáčik oslavoval Olympijský deň

Viera Bebčáková

Olympijsky deň pre účastníkov denného tábora Športáčik dňa 23. júla 2020 organizovaného Fakultou športu Prešovskej univerzity v Prešove znamená viac ako len športovanie.

Je to deň, v ktorom sa spojili pohyb, súťaženie aj so vzdelávaním. Svoj podiel na organizovaní a ocenení najlepších mal na Olympijskom dni aj Olympijský klub regiónu Prešov.

Olympijský deň začal už ráno prípravou vlajok krajín, ktoré mali deti reprezentovať. Deti sa pri tom dozvedeli zaujímavé informácie o jednotlivých krajinách a nakreslili si ich vlajky. Výroba olympijského ohňa bola trošku netypickou aktivitou, ale nevynechal sa ani akt zapaľovania olympijského ohňa z otváracieho ceremoniálu – bez neho by to neboli skutočné olympijské hry.

Počas súťaženia sa kládol dôraz na tímovú spoluprácu, na povzbudzovanie súťažiacich a na podávanie čo najlepších výkonov.

Popoludní sa deti naučili, čo sú to základné princípy olympizmu a olympijské hodnoty. Dozvedeli sa, že hodnoty ako Dokonalosť, Rešpekt, Priateľstvo, Radosť z vynaloženého úsilia a Fair play by mali byť súčasťou nielen športových aktivít, ale mali by sa využívať aj v každodennom živote.

Aj keď všetci túžili vyhrať, len niektorým boli zavesené na krk krásne ligotavé olympijské medaily – veď šport a šťastie v ňom je vrtkavé a deti sa naučili, že nie všetko v živote ide podľa vlastných  predstáv, nie vždy bude každý víťaz. No oveľa dôležitejšie bolo, že si deti mohli porovnať svoje sily s rovesníkmi, zabaviť sa a to všetko v zmysle rešpektovania olympijských hodnôt.

Novinky

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV