Športové aktuality
Poprad
2 min. čítania

Lillian Slušná na juniorských MS s bronzom na 50 m motýlik

Lillian Slušná s bronzovou medailou z juniorských majstrovstiev sveta.
Foto
Národné športové centrum

Šestnásťročná slovenská plavkyňa Lillian Slušná získala na nedávnych juniorských majstrovstvách sveta v peruánskej historickú bronzovú medailu za 3. miesto na 50 m motýlik. Zároveň prekonala dva slovenské juniorské rekordy.

"Cieľom pred šampionátom bol postup do finále, ale na medailu som nepomýšľala a jej zisk ma prekvapil. Celú minulú sezónu sme sa s trénerom pripravovali na toto podujatie, preto som rada, že sme to zvládli a držím v ruke medailu," uviedla Slušná na stredajšej tlačovej konferencii v Poprade.

Vo finále motýľkarskeho šprintu dosiahla čas 27,04 s a na víťaznú Chorvátku Janu Pavaličovú stratila 66 stotín sekundy. Slušná podala lepší výkon v semifinále (26,76), kde sa postarala o vylepšenie slovenského juniorského rekordu.

Podľa nej sa na finálovom výkone podpísal stres. "Najväčšiu rolu zohrávala psychika. Práve v tejto oblasti mi chýbajú ešte skúsenosti, no napriek tomu som spokojná. Teraz som mala týždeň oddych, ale plánujem sa dostať na MS v zime v austrálskom Melbourne. Dúfam, že potvrdím limity a predstavím sa tam," dodala Slušná.

Členka GPO Svit a Národného športového centra Bratislava mala po úspechu v delfinárskom šprinte nakročené aj za druhou medailou. V disciplíne 50 m v. sp. dosiahla v semifinále ďalší slovenský juniorský rekord časom 25,60 s. Vo finále bolo pre ňu ťažké sa sústrediť a skončila na 5. mieste (25,75).

Tréner Pavol Sirotný to pripísal prílišnému chceniu, keďže Slušná bola v takejto situácii po prvý raz: "Začala rýchlejšie, než ako sme boli dohodnutí. Svedčí to aj o tom, že tridsať metrov bola na špici, no na konci už nemala dostatok síl. Teším sa však, aký úspech sa nám podarilo dosiahnuť a verím, že to pomôže plaveckým športom. Prajem si, aby sme mohli trénovať bez obmedzení a dúfam, že sa prebojujeme na decembrové MS."

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV