Športové aktuality
8 min. čítania

ON-LINE TEXT: V Šamoríne a Bratislave sa bojuje vo finále Olympijského odznaku všestrannosti

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Najlepší jednotlivci a najúspešnejšie školy z každého samosprávneho kraja bojujú v Šamoríne a Bratislave vo finále Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV) 2020/2021 o celkové prvenstvo i o Pohár ministra školstva SR.

Projekt OLOV je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. Finalisti absolvujú komplexnú kombináciu disciplín, ktoré sú zamerané na testovanie všetkých kondičných pohybových schopnosti - rýchlosti, sily aj vytrvalosti. V pondelok 27. septembra popoludní ich čakajú disciplíny ľah-sed, výdrž v zhybe, skok do diaľky z miesta, hod medicinbalom a na záver cezpoľný beh. V utorok predpoludním ich čaká plávanie na 25 metrov, popoludní finále vyvrcholí v športovej hale Mladosť v Bratislave na špeciálnej prekážkovej dráhe.

Finále OLOV sledujeme prostredníctvom textového on-line prenosu. Fotogalériu nájdete na konci textu. 

KONEČNÉ VÝSLEDKY

PONDELOK 27. septembra

14.30

Dva dni plné súťaží a olympijskej atmosféry sa začali v Olympijskom tréningovom centre v Šamoríne. Na finále Olympijského odznaku všestrannosti prišli najlepšie družstvá z jednotlivých krajov a najlepší jednotlivci z celého Slovenska. Pre pandemické opatrenia niektorí nakoniec nemohli pricestovať, z družstiev chýba najlepšia škola z Banskobystrického kraja – ZŠ Pionierska Brezno.

14.35

Po olympijskej hymne finále Olympijského odznaku všestrannosti otvoril prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. „Želám vám, aby ste dobre reprezentovali vašu školu a tím. Je možné, že niektorí z vás budú v budúcnosti reprezentanti a budete počúvať tóny našej štátnej hymny. Najmä však zostaňte všetci športu verní. Vidíme sa čo najčastejšie pri športe,“ povedal Anton Siekel.

Finále Olympijského odznaku všestrannosti
Foto
SOŠV/CSV Production

 14.40

Účastníci OLOV si vypočuli inštruktáž od bývalého viceprezidenta SOŠV Vladimíra Millera. Nasledovalo predstavenie jednotlivých škôl a účastníkov a spoločné fotenie, po ktorom sa účastníci rozišli na športoviská.

14.55

Zúčastnené školy: Spojená škola sv. Jána Bosca Nová Dubnica, Základná škola s materskou školou Hlohovec, Gymnázium Jozefa Lettricha Martin, ZŠ Kpt. J. Nálepku Stupava, Základná šola Tomášiková 31 Košice, Základná škola Benkova Nitra, Gymnázium Terézie Vansovej Stará Ľubovňa.

Jednotlivci: Fučelová Laura, Kureková Katarína, Lepejová Lívia (Gym. J. Jettricha, Martin), Richard Fotul, Richard Janura, Samuel Šestina (všetci Košice), Maxim Obenrauch, Patrik Kilián (obaja Bratislava), Natália Macášová (Kysucké Nové Mesto), Damián Janek (Stropkov), Lukáš Bohuš, Dominik Weiss, Lenka Kráľová (všetci Krupina), Tadeáš Rybanský, Marek Madaj (obaja Bojnice), Lucia Polakovičová (Detva), Dávid Lukáček, Lily Zivčáková (Láb), Igor Baszcsur, Alex Horváth, Mária Lakatošová, Michaela Rybárová (všetci Moldava nad Bodvou), Viktória Szekelyová (Michalovce), .

15.00 

Začali sa jednotlivé súťaže. Účastníci putujú z jedného stanovišťa na druhé.

Olympijský odznak všestrannosti
Foto
SOŠV/CSV Production

15.35

Jednotliví účastníci už majú za sebou prvé disciplíny. Výsledky priebežne aktualizujeme.

PRIEBEŽNÉ VÝSLEDKY

16.25

V Šamoríne od rána pršalo, Olympijské tréningové centrum však poskytuje podmienky na jednotlivé disciplíny aj v interiéri. Disciplíny ľah-sed a výdrž v zhybe prichýlilo fitnescentrum, hod medicinbalom a skok z miesta sa konajú v sále Victory. Väčšina účastníkov už má za sebou všetky štyri disciplíny, po chvíli oddychu a krátkej pauze na občerstvenie ich čaká v exteriéri cezpoľný beh.

16.35

Skončili sa prvé štyri disciplíny finále OLOV. Výsledky priebežne spracúvame a sú k dispozícii aj online. Fotografie nájdete v našej galérii. Sledujte aj sociálne siete Slovenského olympijského tímu na Instagrame a Facebooku, na ktorých si môžete v príbehoch pozrieť aktuálne videá a fotografie.

16.45 

Fotogalériu nájdete na konci textu.

17.00 

Účastníci sa stretávajú vo vestibule Olympijského tréningového centra, odkiaľ sa presunú na štart cezpoľného behu.

17.05 

Štyri disciplíny OLOV najlepšie zvládli žiaci zo Základnej školy Kpt. Jána Nálepku v Stupave. Medzi jednotlivcami vedú Lilly Zivčáková a Patrik Kilián.

17.30 

Začala sa posledná dnešná disciplína - cezpoľný beh. V areáli Adventurelandu čaká na súťažiacich 450 m, z nich je 400 m po trávnatom povrchu. V úvode absolvujú aj preskok cez prekážku a následne ich čaká mierne stúpanie po mostíku.

17.35 

Beh dievčat vyhrala Lily Zivčáková pred Katarínou Kurekovou a Luciou Polakovičovou. Rovnaké poradie je aj po prvom dni.

17.40 

Chlapčenský beh vyhral Dávid Lukáček pred Richardom Janurom a Maximom Obenrauchom, ktorý zatiaľ vedie celkové poradie finále.

18.00

Štafetu družstiev rovnako ako prvú časť finále vyhrali žiaci zo Stupavy a usadili sa na čele výsledkovej listiny.

VÝSLEDKY PO 1. DNI

18.15

Prvý súťažný deň finále OLOV sa skončil. Na účastníkov čaká večera, inštruktáž k prekážkovej dráhe OCELOT, ktorá ich čaká v utorok, a filmové predstavenie. Zároveň pre dnešný deň končí aj textový on-line prenos, pokračovať budeme v utorok od 8.30 h.

UTOROK 28. septembra

8.00

Začína sa druhý súťažný deň finále Olympijského odznaku všestrannosti. Predpoludním si účastníci zmerajú sily v bazéne v plávaní na 25 m voľným štýlom. Následne sa zo Šamorína presunú do Bratislavy, kde držiteľa Pohára ministra školstva určia súboje na špeciálnej prekážkovej dráhe v športovej hale Mladosť. Odovzdanie ocenení sa uskutoční približne o 16.30 h. Počas dňa budeme aktualizovať výsledky a dopĺňať aj fotogalériu.

8.30

Účastníci finále sa presunuli do bazénovej časti Olympijského tréningového centra. Po krátkom rozplávaní sa budú nasledovať plavecké rozplavby a finálové súboje.

9.00

Medzi účastníkov zavítali členovia úspešného štvorkajaka rýchlostných kanoistov Adam Botek a Csaba Zalka a plavcov povzbudzujú z tribúny.

9.15

Do finále štafiet sa dostali žiaci zo Stupavy, Košíc, Nitry a Martina.

P1136197.jpg

9.20

Stupavčania vyhrali aj tretiu disciplínu finále OLOV – plávanie a stali sa aj suverénnymi víťazmi základnej časti.

9.25

Dievčenské plavecké finále ovládla podobne ako predchádzajúce dve disciplíny finále OLOV Lilly Zivčáková.

9.30

Medzi chlapcami bol v plávaní najlepší Richard Fotul.

9.40

Medaily najlepším v plaveckom bazéne odovzdali Adam Botek s Csabom Zalkom. O spoločnú fotku s rýchlostnými kanoistami je veľký záujem.

9.50

Končí sa finálová časť v Šamoríne. Všetci účastníci sa presunú do Bratislavy, kde sú popoludní na programe boje o Pohár ministra školstva SR na špeciálnej prekážkovej trati.

10.00 

Výsledky finále OLOV

12.50 

Všetci účastníci sú už v bývalej športovej hale Mladosť, kde ich čaká finálová disciplína - prekážková dráha.

13.00

Svetelná šou odštartovala program na finálovej prekážkovej dráhe. Finalistom ju predstavujú kajakári Samuel Baláž a Denis Myšák.

13.40

Súťažiaci si mali možnosť vyskúšať prekážkovú dráhu a už sa začínajú súboje na ostro. Výsledky môžete sledovať na našom webe.

14.15

Jednotlivci už majú za sebou boje o umiestnenie, zostávajú nám už len finálové súboje Olympijského odznaku všestrannosti. Na štarte je už družstvo zo Základnej školy sv. Jána Bosca v Novej Dubnici, ktoré čaká prekážková dráha. Víťazi celého Olympijského odznaku všestrannosti budú známi okolo 16.00 h.

15.20

Začína sa finálový blok. Finalistov povzbudzujú aj úspešné olympioničky Anastasia Kuzminová s Dankou Bartekovou.

15.25

Finále chlapcov sa napokon skončilo triumfom Patrika Kiliána, ktorý zdolal víťaza základnej časti Maxima Obenraucha.

15.30

Vo finále dievčat bola úspešnejšia Katarína Kureková, ktorá predstihla víťazku predošlých disciplín Lilly Zivčákovú.

15.50

Žiaci zo Základnej školy kpt. J. Nálepku zo Stupavy potvrdili svoju dominanciu aj na finálovej prekážkovej dráhe. Zvládli ju najrýchlejšie zo všetkých, vo finále dosiahli čas 806,8 sekundy a stali sa víťazmi Olympijského odznaku zdatnosti. Za triumf získali aj Putovný pohár ministra školstva SR.

16.00

Nálada medzi účastníkmi graduje. Slávnostné vyhlásenie výsledkov je bodkou za finále OLOV. Medaily a poháre najlepším odovzdávajú prezident SOŠV Anton Siekel, generálny riaditeľ sekcie športu MŠVVŠ SR Peter Dedik, Anastasia Kuzminová a Danka Barteková.

16.30

Ďakujeme všetkým účastníkom finále OLOV za ich účasť. Boli to skvelé dva dni športu. Veríme, že sa žiaci zapoja do OLOV aj v školskom roku 2021/22. Počas podvečera ešte pridáme do našej galérie fotky z prekážkovej dráhy Ocelot. Poďakovanie patrí aj všetkým organizátorom a spoluorganizátorom.

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV