Športové aktuality
3 min. čítania

Loď, športová výbava či sústredenia. Na čo všetko sa dá využiť finančný grant z Ukáž sa!

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško

Zaregistrovať sa do projektu Ukáž sa! tento rok rozhodne stojí za to. Medzi úspešných finalistov 6. ročníka projektu Nadácie SOŠV sa rozdelí dohromady až 34 000 eur. Finančný grant využili doterajší finalisti naozaj rozmanito. Niekto si zaplatil tréningy, rehabilitácie či sústredenie v zahraničí. Iní si zase kúpili vybavenie do telocvične, výživové doplnky či športové oblečenie a obuv.

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru odštartovala už 6. ročník grantového programu Ukáž sa! Budúce športové hviezdy, jednotlivci či mládežnícke a juniorské športové kolektívy od 13 do 18 rokov budú musieť ukázať, že to so športom myslia naozaj vážne.

Súťaž bude prebiehať na Instagrame a pre mladých športovcov sú prichystané dve úlohy. Počas dvoch letných týždňov musia svoj Instagram zapĺňať kreatívnymi „storkami”, videami, „reelsmi” či fotografiami.  Jeden týždeň svojich „followerov” presvedčia, že šport je skutočne ich vášeň. Druhý týždeň celému Slovensku ukážu, ako má vyzerať pravý fanúšik našich športovcov, ktorí budú v tom čase bojovať o medaily na olympijských hrách v Tokiu.

Posledná šanca!

Grantový program Nadácie SOŠV Ukáž sa! je tu po roku opäť. Do šiesteho ročníka grantového programu sa môžu len do 4. júla prihlásiť prostredníctvom tohto formulára športovci od 13 do 18 rokov i mládežnícke športové tímy

Pre víťaza je pripravených 4000 eur

Nadácia SOŠV na základe ich práce na sociálnych sieťach vyberie 25 najlepších, ktorí budú mať ešte jednu úlohu – presvedčiť čo najviac ľudí, aby im dali hlas vo verejnom internetovom hlasovaní, ktoré rozhodne o výške ich grantu. Pre víťaza je pripravených až 4000 eur. A to je rozhodne suma, ktorá  na začiatku športovej kariéry padne vhod.

Finalista predchádzajúceho ročníka rýchlostný kanoista Maximilián Szabó si za získané financie dokonca kúpil novú loď. Florbalista Adam Pančák si zase za grant zadovážil špeciálny florbalový povrch a novú hokejku. „Tento grantový program mi veľmi pomohol. Mám veľa nového tréningového vybavenia, o ktorom som mohol doteraz len snívať. Myslím si, že je to super projekt na podporu a rozvoj mladých športovcov,“ hovorí futbalista Filip Mihálik.  „Financie z grantu som využila na rôzne pomôcky, ako bol napríklad bicykel, ktorý mi najviac pomohol v kondičnej príprave. Použila som ho aj na sústredenie, tretry a hlavne na rehabilitácie,“ vysvetľuje atlétka Michaela Molnárová.

Víťazi 5. ročníka Ukáž sa! športový kolektív Tisovský spolok aktívneho pohybu a vitality v minulosti prerobili starý rozpadnutý sklad na telocvičňu. Financie teda investovali do ďalšej výbavy. „Spolok budujeme už od roku 2014. Každý, kto niečo takéto vlastní, mi určite dá za pravdu, že mať kvalitne vybavenú telocvičňu je finančne extrémne náročné. Určite budeme kupovať ďalšie náradie, ktoré nám ešte chýba do výbavy, ako napríklad tatami, hrazdy a stojany,“ hovorí zakladateľ spolku Erik Lopušný.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV