Športové aktuality
2 min. čítania

Nela Lopušanová je finalistka ocenenia Hráčka sezóny podľa IIHF

Slovenská hokejistka Nela Lopušanová sa dostala medzi sedmičku finalistiek na ocenenie Hráčka sezóny 2022/2023 podľa Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Okrem nej sú v nominácii Sarah Fillierová a Marie-Philip Poulinová z Kanady, Caroline Harveyová a Hilary Knightová z USA, Fínka Jenni Hiirikoskiová a Emma Söderbergová zo Švédska.

Uvedenú sedmičku kandidátok na ocenenie vybrala historická komisia IIHF. O víťazke rozhodnú svojimi hlasmi zástupcovia médií a pozvaní členovia rodiny IIHF. Meno najlepšej hokejistky bude známe vo štvrtok 1. júna. Okrem vybranej sedmičky nominovaných môžu hlasujúci v ankete zahlasovať aj za inú hráčku, ktorá si podľa nich zaslúži túto cenu.

Lopušanová sa už v piatok stala držiteľkou Ceny Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch za rok 2023. Prestížne ocenenie si prevzala v Paríži počas 43. seminára Európskych olympijských výborov. Cenu udeľujú každoročne mladým športovcom, ktorí dosiahli veľmi dobré výkony vo svojom športe a zároveň na športoviskách i mimo nich stelesňujú a reprezentujú olympijské hodnoty a myšlienky.

Iba 15-ročná Lopušanová predviedla počas sezóny 2022/2023 naplno svoj talent na MS hokejistiek do 18 rokov vo Švédsku a na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže Friuli Venezia Giulia 2023, kde sa najväčšou mierou podieľala na historickom striebre slovenských dievčat. Na MS do 18 rokov sa stala najužitočnejšou hráčkou celého podujatia a zaujala aj svojou prácou s hokejkou. Už pred svojimi pätnástimi narodeninami, ktoré oslávila vo februári, nastupovala v najvyššej ženskej hokejovej súťaži na Slovensku.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV