Športové aktuality
2 min. čítania

Lukostrelci vybojovali 3 miestenky na Európske hry, Bošanský na ME o bronz

Slovenská reprezentácia v lukostreľbe na majstrovstvá Európy v Mníchove.
Foto
slz.sk

Slovensko má po roku šancu na medailu z majstrovstiev Európy v terčovej lukostreľbe. V sobotňajšom súboji proti Estóncovi Robinovi Jaatmovi bude v Mníchove strieľať o bronz v kladkovom luku Jozef Bošanský.

Ďalší slovenskí zástupcovia sa v Bavorsku do súbojov o medaily neprebojovali, avšak vybojovali si tri individuálne miestenky na Európske hry 2023 do Krakova. Slovensko bude mať v Poľsku zastúpenie v mužskom i ženskom olympijskom luku i v mužskom kladkovom luku. V Krakove sa budú rozdeľovať aj miestenky na olympijské hry v Paríži, kvalifikovať sa pod päť kruhov bude možné cez súťaž miešaných družstiev.

Na ME v Mníchove sa Jozef Bošanský, ktorý bude Slovensko reprezentovať aj na júlových Svetových hrách v Birminghame v Alabame, len tesne neprebil do súboja o zlato. V semifinále prehral s Turkom Yildizom po remíze 145:145 až v dodatočnom rozstrele. Predtým zvládol nielen kvalifikáciu, ale aj päť vyraďovacích kôl.

Okrem Bošanského pomohli Slovensku k miestenkám na Európske hry aj vďaka 17. miestam v olympijskom luku Juraj Duchoň, Denisa Baránková (vlani bronzová na ME) a Alex Longová.

V súťaži miešaných tímov v olympijskom luku dvojica Baránková, Duchoň vypadla v osemfinále a obsadila 9. priečku. Družstvá mužov v olympijskom a kladkovom luku i žien v olympijskom luku sa tiež umiestnili na 9. pozícii.

Ako informuje oficiálny web Slovenského lukostreleckého zväzu, Slovensko reprezentovalo v Mníchove celkovo 10 lukostrelcov, čo je historicky najvyššia účasť na ME.

Šport
Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV