Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Majstrovstvá Európy mládeže v šachu v auguste v Bratislave

Foto
TASR – Jaroslav Novák

Začiatkom augusta sa na Slovensku po 26 rokoch uskutočnia majstrovstvá Európy mládeže v šachu, najvýznamnejšie mládežnícke šachové podujatie v Európe. Šampionát pravdepodobne vytvorí historický rekord. Od 1. do 11. augusta si na ňom zmeria sily 1200 šachistov z 50 krajín. Spolu s nimi pricestuje do hlavného mesta 1500 sprievodných osôb (rodičia a tréneri). Hlavný hrací stánok je Incheba EXPO.

Účastníci budú ubytovaní v 13 hoteloch v rámci celej Bratislavy. O úspešný priebeh podujatia sa postará 100 organizačných pracovníkov a dobrovoľníkov. Na čele organizačného tímu stoja skúsení odborníci. Riaditeľkou turnaja je Eva Repková – ženská veľmajsterka, viceprezidentka Európskej šachovej únie a Slovenského šachového zväzu. Zároveň je aj predsedkyňou komisie svetovej šachovej organizácie FIDE. Technickým riaditeľom je Marek Zelnický – skúsený organizátor športových a eventových podujatí, organizátor 15 európskych a svetových športových podujatí a 50 slovenských šampionátov. Hlavným rozhodcom je Ivan Syrový – uznávaný medzinárodný rozhodca, člen medzinárodnej komisie rozhodcov.

Tento tím má skúsenosti s organizovaním Majstrovstiev sveta IPCA v šachu 2011, 2015, 2017 a 2019, Mládežníckej šachovej olympiády do 16 rokov 2016, majstrovstiev Európy žien 2018,  majstrovstiev Európy amatérov 2016, majstrovstiev Európy mládeže v RAPID šachu SK 2018 a viacero ďalších medzinárodných podujatí a národných šampionátov.

Celkový rozpočet podujatia sa pohybuje okolo 600 000 eur. Najväčšie výdavky sú na úhradu pobytových a stravovacích nákladov pre nominovaných hráčov vo výške viac ako 350 000 eur. Ostatné náklady tvoria rozhodcovia, prenájom, organizačné náklady, prezentácia, reklamné predmety a iné.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV