Šport a olympizmus
3 min. čítania

Marek Rojko sa stal novým prezidentom Slovenskej volejbalovej federácie

Foto
TASR/Oliver Ondráš

Slovenskú volejbalovú federáciu (SVF) povedie z pozície prezidenta počas nasledujúceho štvorročného obdobia Marek Rojko. Štyridsaťštyriročného doterajšieho športového riaditeľa federácie zvolili do funkcie delegáti nedeľňajšej XVII. volebnej konferencie SVF v Poprade.

Rojko sa stal šiestym prezidentom SVF v ére samostatnosti. Na poste prvého muža slovenského volejbalu nahradil Martina Kraščeniča, ktorý sa funkcie vzdal pred júnovou pracovnou konferenciou. Z 55 prítomných delegátov dalo Rojkovi hlas 46, čím získal nadpolovičnú väčšinu už v prvom kole volieb. Jeho protikandidáti Adriána Marčeková a Igor Prieložný získali po štyri hlasy, jeden bol neplatný.

„Vážim si každý hlas, 46 hlasov naprieč celým hnutím je veľká dôvera a znamená to ponuku na spoluprácu od všetkých delegátov a členov hnutia. Myslím si, že júnová aj dnešná konferencia potvrdili, že potrebujeme hľadať cestu na spoluprácu so všetkými oblasťami, a to je zaväzujúce. Verím, že nájdeme spôsob, ako sa priblížiť a spolupracovať naprieč celým hnutím. Naša federácia sa musí upokojiť po turbulentných časoch, chceme odbúrať trecie plochy, ktoré je cítiť, nájsť rovnaké témy, ktorým sa budeme venovať v najbližších týždňoch. Potrebujeme prestať riešiť politiku a začať pracovať pre volejbal,“ povedal Rojko.

„Bol by som veľmi rád, ak by strešná organizácia, prezident, správna rada a ľudia na zväze neboli večne pranierovaní, že sú to ľudia, ktorí nepracujú, len berú štátne peniaze a podobne. Myslím si, že všetci na federácii máme svoj kredit a je nutné, aby aj hnutie pochopilo, že volejbal spravujeme, že ho nevlastníme a že mu dávame našu každodennú prácu; že sú to ľudia, ktorí vzišli z volejbalu a pracujú pre volejbal,“ pokračoval Rojko.

Nový prezident SVF priblížil aj svoju základnú víziu: „Predsavzal som si, že o štyri roky, keď bude táto konferencia, bude menej invektív a osobných hádok a že SVF bude považovaná za transparentnú, čistú a dôveryhodnú organizáciu, bez neustáleho hľadania problémov a chýb. Pokiaľ ide o odborné veci, bol by som rád, ak by sme v reprezentačných rebríčkoch neklesali, ale stúpali, kde sa bude dať. Taktiež potrebujeme spraviť obrovský kus práce v klubovom volejbale - nielen federácia, ale aj v samotných kluboch, pokiaľ ide o propagáciu či personálne zabezpečenie. Čaká nás určite aj zháňanie finančných prostriedkov na všetkých frontoch.“

Delegáti konferencie volili aj nových členov Správnej rady SVF. Beachvolejbal bude najbližšie štyri roky v SR SVF zastupovať Michaela Cibulová, mládež Eva Koseková, regionálny volejbal Alena Bieliková, členom SR SVF za legislatívno-právne otázky bude Pavol Mančák, trénerov bude zastupovať Peter Kalný, rozhodcov Štefan Hank a volejbalové kluby najvyšších súťaží mužov a žien Ľuboš Červeň. Športovcov bude do najbližšej konferencie zastupovať v SR SVF jej doterajšia členka Adriána Marčeková, keďže na túto funkciu nebol žiadny kandidát. Predsedom Arbitrážnej komisie SVF sa stal Peter Reisz, podpredsedom komisie bude Miroslav Chlípala.

Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV